Namnge en cellomfattning

Du kan namnge cellomfattningar i Google Kalkylark så att de blir lättare att hålla reda på och så att du kan skriva mer lättlästa formler.

Till exempel kan du ge en cellomfattning namnet total_budget i stället för att beskriva den som A1:B2. På så sätt kan en formel som =SUM(A1:B2; D4:E6) skrivas som =SUM(total_budget; kvartal2).

Visa namn på intervall

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark-appen.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Namngivna intervall. En lista med namngivna intervall öppnas.
  3. När du trycker på ett namngivet intervall visas den i kalkylarket.
  4. Tryck på Stäng Stäng när du vill stänga menyn.

Obs! Det går inte att lägga till eller redigera namngivna intervall i Android.