Namnge en cellomfattning

Du kan namnge cellomfattningar i Google Kalkylark så att de blir lättare att hålla reda på och så att du kan skriva mer lättlästa formler.

Till exempel kan du ge en cellomfattning namnet total_budget i stället för att beskriva den som A1:B2. På så sätt kan en formel som =SUM(A1:B2; D4:E6) skrivas som =SUM(total_budget; kvartal2).

Namnge ett intervall

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Markera cellerna som du vill namnge.
  3. Klicka på Data följt av Namngivna intervall. En meny öppnas till höger.
  4. Skriv intervallets namn.
  5. Om du vill ändra intervallet klickar du på Kalkylark Rutnät.
  6. Markera ett intervall i kalkylarket eller ange det nya intervallet i textrutan och klicka på OK.
  7. Klicka på Klar.

Följande gäller för namn på intervall:

• De får bara innehålla bokstäver, siffror och understreck.
  • De får inte börja med en siffra eller orden true eller false.
  • De får inte innehålla blanksteg eller skiljetecken.
  • De måste bestå av 1–250 tecken.
  • De får inte skrivas med A1- eller R1C1-syntax. Till exempel kan du få ett felmeddelande om du ger omfattningen ett namn som A1:B2 eller R1C1:R2C2.

Redigera eller ta bort ett namngivet intervall

1. Öppna ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Klicka på Data följt av Namngivna intervall.
  3. Klicka på Redigera Redigera vid det namngivna intervall som ska redigeras eller tas bort.
  4. Om du vill ändra det anger du det nya namnet eller det nya intervallet och klickar på Klar.
  5. Om du vill radera intervallet klickar du på Ta bort Papperskorgen intill namnet.
  6. Klicka på Ta bort på menyn som öppnas.

Obs! Om ett namngivet intervall används i en formel slutar den formeln fungera när du tar bort intervallet. Skyddade intervall som hänvisar till ett namngivet intervall använder cellernas värden och fungerar därför även i fortsättningen.