Gi navn til et celleområde

Du kan navngi områder i Google Regneark for å få bedre oversikt over dem og lage renere formler.

I stedet for å bruke «A1:B2» til å beskrive et celleområde, kan du for eksempel navngi området «budsjett_totalt». På denne måten kan en formel som «=SUMMER(A1:B2; D4:E6)» skrives som « =SUMMER(budsjett_totalt; kvartal2)».

Gi navn til et område

1. Åpne et regneark i Google Regneark.
  2. Velg cellene du vil navngi.
  3. Klikk på Data etterfulgt av Navngitte områder. En meny åpnes på høyre side.

Tips: Du kan åpne denne menyen raskt ved å gå til områdefeltet øverst til venstre og klikke på rullegardinmenyen Rullegardinpil > Administrer navngitte områder.

4. Skriv inn navnet du vil bruke for området.
  5. Hvis du vil endre området, kan du klikke på Regneark-ikonet Rutenett.
  6. Velg et område i regnearket, eller skriv inn det nye området i tekstboksen, og klikk deretter på Ok.
  7. Klikk på Ferdig.

Områdenavn:

• Kan bare inneholde bokstaver, tall og understreker.
  • Kan ikke starte med et tall eller ordene «sann» eller «usann».
  • Kan ikke inneholde mellomrom eller skilletegn.
  • Må bestå av 1–250 tegn.
  • Kan ikke være i A1- eller R1C1-syntaks. Du kan få feilmeldinger hvis du gir området et navn som for eksempel «A1:B2» eller «R1C1:R2C2».

Endre eller slett et navngitt område

1. Åpne et regneark i Google Regneark.
  2. Klikk på Data etterfulgt av Navngitte områder.
  3. Klikk på Endre Rediger på det navngitte området du vil endre eller slette.
  4. Hvis du vil endre området, skriver du inn et nytt navn eller et nytt område . Klikk deretter på Ferdig.
  5. Hvis du vil slette det navngitte området, klikker du på Slett området Slett ved siden av navnet.
  6. Klikk på Fjern i menyen som åpnes.

Merk: Når du sletter et navngitt område, slutter formlene som refererer til det, å fungere. Beskyttede områder som refererer til et navngitt område, bruker celleverdiene og fortsetter å fungere.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.