Een bereik van cellen benoemen

In Google Spreadsheet kun je celbereiken een naam geven, zodat je ze makkelijker kunt bijhouden en duidelijkere formules kunt maken.

In plaats van 'A1:B2' te gebruiken om een bereik van cellen te beschrijven, kun je het bereik bijvoorbeeld de naam 'totaal_budget' geven. Een formule als '=SOM(A1:B2; D4:E6)' zou je dan kunnen schrijven als '=SOM(totaal_budget; kwartaal2)'.

Deze functie is niet beschikbaar op iPhone en iPad.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.