Soluvälin nimeäminen

Voit pitää soluvälit paremmassa järjestyksessä ja luoda siistimpiä kaavoja nimeämällä soluvälejä Google Sheetsissä.

Voit esimerkiksi antaa soluvälille "A1:B2" kuvailevan nimen budjetti_yhteensä. Näin esimerkkikaava "=SUMMA(A1:B2, D4:E6)" voitaisiin kirjoittaa "=SUMMA(budjetti_yhteensä, neljännes2)."

Välin nimeäminen

1. Avaa laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse nimettävät solut.
  3. Valitse Tiedot ja sitten Nimetyt välit. Oikealle avautuu valikko.

Vinkki: Saat tämän valikon nopeasti auki klikkaamalla vasemmassa yläkulmassa olevan aluekentän avattavaa valikkoa Alanuoli >  Hallinnoi nimettyjä alueita.

4. Kirjoita haluamasi alueen nimi.
  5. Voit vaihtaa väliä klikkaamalla Laskentataulukko Ruudukko.
  6. Valitse laskentataulukon väli tai kirjoita uusi väli tekstiruutuun ja valitse sitten OK.
  7. Valitse Valmis.

Välin nimet:

• voivat sisältää ainoastaan kirjaimia, numeroita ja alaviivoja
  • eivät voi alkaa numerolla tai sanoilla "tosi" tai "epätosi"
  • eivät voi sisältää välilyöntejä tai välimerkkejä
  • on koostuttava 1‒250 merkistä
  • eivät voi olla A1- tai R1C1-syntaksissa. Saatat saada virheilmoituksen, jos annat välin nimeksi esimerkiksi "A1:B2" tai "R1C1:R2C2."

Nimetyn välin muokkaaminen tai poistaminen

1. Avaa laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse Tiedotja sitten Nimetyt välit.
  3. Valitse muokattavan tai poistettavan nimetyn välin kohdalta Muokkaa Muuta.
  4. Voit muokata väliä lisäämällä uuden nimen tai välin ja klikkaamalla sitten Valmis.
  5. Voit poistaa nimetyn välin valitsemalla sen nimen vierestä Poista väli Poista .
  6. Valitse avautuvasta valikosta Poista.

Huom. Kun poistat nimetyn välin, siihen viittaavat kaavat eivät enää toimi. Nimettyyn alueeseen viittaavat suojatut alueet käyttävät solun arvoja ja toimivat edelleen.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.