Navngiv et celleområde

Du kan navngive områder i Google Sheets for at holde styr på dem og oprette mere tydeligere formler.

I stedet for at bruge "A1:B2" til at beskrive et celleområde, kan du f.eks. navngive området "samlet_budget". På den måde kan en formel som f.eks. "=SUM(A1:B2; D4:E6)" skrives som "=SUM(samlet_budget; kvartal2)".

Navngiv et område

1. Åbn et regneark i Google Sheets.
  2. Vælg de celler, du vil navngive.
  3. Klik på Data og så Navngivne områder. Der åbnes en menu til højre.

Tip! Du kan hurtigt åbne denne menu ved at gå til områdefeltet øverst til venstre og klikke på rullemenuen menupilen > Administrer navngivne områder.

4. Skriv det ønskede områdenavn.
  5. Hvis du vil skifte område, skal du klikke på Regneark Gitter.
  6. Vælg et område i regnearket, eller skriv det nye område i tekstfeltet, og klik derefter på OK.
  7. Klik på Udfør.

Områdenavne:

• Må kun indeholde bogstaver, tal og understregninger.
  • Må ikke starte med et tal eller ordene "sand" eller "falsk".
  • Må ikke indeholde mellemrum eller tegnsætning.
  • Skal indeholde 1-250 tegn
  • Må ikke være i enten syntaksen A1 eller R1C1. Du kan f.eks. få en fejlmeddelelse, hvis du giver dit område et navn såsom "A1:B2" eller "R1C1:R2C2".

Rediger eller slet et navngivet områdenavn

1. Åbn et regneark i Google Sheets.
  2. Klik på Data og så Navngivne områder.
  3. Klik på Rediger Rediger på det navngivne områdenavn, du vil redigere eller slette.
  4. Hvis du vil redigere området, skal du angive et nyt navn eller område og derefter klikke på Udfør.
  5. Hvis du vil slette det navngivne områdenavn, skal du klikke på Slet område Slet ud for navnet.
  6. Klik på Fjern på den menu, der åbnes.

Bemærk! Når du sletter et navngivet områdenavn, vil eventuelle formler, der henviser til det, ikke længere fungere. Beskyttede områder, der henviser til et navngivet område, anvender celleværdierne og fortsætter med at fungere.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.