Tilgjengelighet i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Tegninger

Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Tegninger er laget for å fungere med blant annet skjermlesere, punktskriftenheter og skjermforstørring.

Bruk VoiceOver-skjermleseren

Du kan bruke VoiceOver-skjermleseren med appene for Dokumenter, Regneark og Presentasjoner på iPhone og iPad.

Hvis du ikke allerede har slått på VoiceOver, får du veiledning om det på Apples nettsted for brukerstøtte.

Når VoiceOver er på, kan du bruke disse vanlige bevegelsene til å navigere i Dokumenter, Regneark og Presentasjoner:

• Bla gjennom kontroller: Sveip mot venstre eller høyre.
  • Aktivér det uthevede elementet: Dobbelttrykk.
  • Gå raskt til øverste del av skjermen: Sveip opp med to fingre.
  • Lukk et forgrunnsvindu: Sveip i en sirkel og dobbelttrykk.

Dokumenter-appen

Bruk rotoren til navigering eller redigering

1. Rotér to fingre for å høre alternativer for navigering og redigering.
  2. Sveip opp og ned eller dobbelttrykk, avhengig av hvilket alternativ som er valgt for øyeblikket.

Velg og utfør handlinger for tekst

1. Gå til Flere alternativer og så Markeringskontroll.
  2. I menyen kan du bruke alternativer som Velg, Merk alt, Kopiér, Klipp ut, Lim inn, Kommenter eller Les opp formatering av det merkede området.

Regneark-appen

Velg rader eller kolonner

1. Naviger med Berøringsutforskning til du hører rad- eller kolonnenummeret du vil velge.
  2. Dobbelttrykk for å velge den uthevede raden eller kolonnen.

Endre kunngjøringer

1. Velg Innstillinger for tilgjengelighet på verktøyraden.
  2. Slå på Les opp formateringsegenskaper
  3. Slå av eller på oppleste beskrivelser av tekstformatering, celleformatering, tallformatering og skriftegenskaper.

Presentasjoner-appen

Naviger i presentasjoner

• Flytt fokus: Sveip mot høyre, venstre, opp eller ned.
  • Gå til neste eller forrige lysbilde: Sveip mot venstre eller høyre med tre fingre.
  • Zoom inn eller ut: Klyp med to fingre.
  • Panorer lerretet: Dra to fingre over skjermen.

Velg former eller grupper

• Velg en form eller gruppe: Flytt uthevingen til formen eller gruppen, og dobbelttrykk.
  • Velg en gruppert form: Flytt uthevingen til formen, og trippeltrykk.
  • Rediger den valgte formen: Dobbelttrykk.
  • Rediger tekst i en form: Velg formen, og dobbelttrykk (for former som ikke er gruppert) eller trippeltrykk (for grupperte former).
  • Opphev alle valg av former: Flytt fokus til lerretet, og dobbelttrykk.

Velg flere former

1. Velg en form.
  2. Dobbelttrykk og hold til du hører «Flervalgmodus er aktivert».
  3. For å legge til eller fjerne en form fra utvalget, flytt fokus til formen og dobbelttrykk.
  4. For å gå ut av flervalgmodus, gå til «Avslutt flervalgmodus»-knappen og dobbelttrykk.

Rediger grupperte former

1. Velg en gruppe.
  2. For å utheve en form i gruppen, trykk på formen. Du kan også sveipe mot venstre og høyre for å bla gjennom formene etter hverandre.

Flytt former

1. Velg en form.
  2. Dobbelttrykk og hold hvor som helst til du hører «Dra for å flytte former».
  3. Dra med fingeren for å flytte formen.

Rotér eller endre størrelsen på former

1. Velg en form.
  2. Sveip for å flytte uthevingen til et av håndtakene.
  3. Dobbelttrykk og hold til du hører en lyd som indikerer at du kan dra med fingeren for å rotere eller endre størrelsen på former.
  4. Dra med fingeren for å rotere eller endre størrelsen på formen, eller rull over håndtaket med fire fingre.

Beskjær bilder

1. Sveip for å flytte uthevingen til bildet.
  2. Trippeltrykk for å åpne beskjæringsmodus.
  3. Sveip for å flytte uthevingen til beskjæringshåndtakene.
  4. Dobbelttrykk og hold til du hører en lyd som indikerer at du kan dra med fingeren for å beskjære bildet.
  5. Dra med fingeren for å beskjære bildet.

Bruk hurtigtaster

Hvis du har koblet et tastatur til iPhone eller iPad, kan du navigere med hurtigtaster i Dokumenter-appen. Du finner en liste over iPhone- og iPad-hurtigtaster på siden for Dokumenter-hurtigtaster.

Bruk en leselist

I appene for Dokumenter og Presentasjoner kan du bruke en leselist til å lese og skrive inn tekst. Finn ut mer om støtte for punktskrift.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.