Google Docsin, Sheetsin, Slidesin ja Drawingsin saavutettavuus

Google Docs, Sheets, Slides ja Drawings on suunniteltu toimimaan esimerkiksi näytönlukuohjelmien, pistekirjoituslaitteiden ja näytön suurennuksen kanssa.

VoiceOver-näytönlukuohjelman käyttö

Voit käyttää VoiceOver-näytönlukuohjelmaa Docs‑, Sheets‑ ja Slides-sovellusten kanssa iPhonella ja iPadilla.

Jos et vielä ole ottanut VoiceOveria käyttöön, tutustu ohjeisiin Applen ohjesivulla.

Kun olet ottanut VoiceOverin käyttöön, voit siirtyä Docs‑, Sheets‑ ja Slides-sovelluksissa seuraavien yleisten eleiden avulla:

• Toimintojen välillä vaihtaminen: Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle
  • Kohdistetun kohteen aktivointi: Kaksoisnapauta
  • Nopea siirtyminen näytön yläreunaan: Pyyhkäise ylös kahdella sormella
  • Ponnahdusikkunan sulkeminen: Pyyhkäise ympyrä ja kaksoisnapauta

Docs-sovellus

Siirry tai muokkaa roottorin avulla.

1. Kuulet siirtymisen ja muokkaamisen vaihtoehtoja kahta sormea kiertämällä.
  2. Pyyhkäise ylös‑ tai alaspäin tai kaksoisnapauta käytössä olevasta asetuksesta riippuen.

Tekstin valitseminen ja toimintojen tekeminen

1. Siirry Lisäasetuksiin ja sitten Valinnan hallinnointiin.
  2. Valitse valikosta Valitse, Valitse kaikki, Kopioi, Leikkaa, Liitä, Kommentoi tai Puhevalinnan muotoilu.

Sheets-sovellus

Valitse rivi tai sarake

1. Tutki kosketuksella, kunnes kuulet sen rivin tai sarakkeen numeron, jonka haluat valita.
  2. Valitse kohdistettu rivi tai sarake kaksoisnapauttamalla.

Ilmoitusten muuttaminen

1. Valitse työkalupalkista Esteettömyysasetukset.
  2. Ota käyttöön Lue muotoilun ominaisuudet
  3. Ota tekstin, solun ja numeroiden muotoilun sekä kirjaisimen ominaisuuksien luku käyttöön tai poista ne käytöstä.

Slides-sovellus

Esityksessä siirtyminen

• Kohdistuksen siirtäminen: Pyyhkäise oikealle, vasemmalle, ylös tai alas
  • Seuraavaan tai edelliseen diaan siirtyminen: Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle kolmella sormella
  • Lähentäminen tai loitontaminen: Nipistä kahdella sormella
  • Panoroi kanvaasia: Vedä kahdella sormella näytön poikki

Muodon tai ryhmän valitseminen

• Muodon tai ryhmän valitseminen: Siirrä kohdistus muodon tai ryhmän kohdalle ja kaksoisnapauta
  • Ryhmitellyn muodon valitseminen: Siirrä kohdistus muodon kohdalle ja kolmoisnapauta
  • Valitun muodon muokkaaminen: Kaksoisnapauta
  • Muodossa olevan tekstin muokkaaminen: Valitse muoto ja kaksoisnapauta (ei-ryhmitellyt muodot) tai kolmoisnapauta (ryhmitellyt muodot)
  • Poista kaikkien muotojen valinta: Siirrä kohdistus kanvaasiin ja kaksoisnapauta

Useiden muotojen valitseminen

1. Valitse muoto.
  2. Kosketa pitkään kahdella sormella, kunnes kuulet "Siirrytty monivalintatilaan."
  3. Jos haluat lisätä muodon valintaan tai poistaa sen valinnasta, siirrä kohdistus muodon kohdalle ja kaksoisnapauta.
  4. Jos haluat poistua monivalintatilasta, siirry Poistu monivalintatilasta ‑painikkeeseen ja kaksoisnapauta.

Ryhmitellyn muodon muokkaaminen

1. Valitse ryhmä.
  2. Jos haluat kohdistaa muotoon ryhmän sisällä, kosketa muotoa tai siirry muotojen välillä järjestyksessä pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle.

Muodon siirtäminen

1. Valitse muoto.
  2. Kosketa mitä tahansa kohtaa pitkään kahdella sormella, kunnes kuulet "Siirrä muotoja vetämällä."
  3. Siirrä muotoa sormella vetämällä.

Muodon kiertäminen tai sen koon muuttaminen

1. Valitse muoto.
  2. Kohdista johonkin kahvoista pyyhkäisemällä.
  3. Kaksoisnapauta ja pidä painettuna, kunnes kuulet ohjeen kiertää muotoja tai muuttaa niiden kokoa vetämällä.
  4. Voit kiertää muotoa tai muuttaa sen kokoa vetämällä sormella tai vierittämällä neljää sormea kahvan päällä.

Kuvan rajaaminen

1. Siirrä kohdistus kuvaan pyyhkäisemällä.
  2. Siirry rajaustilaan kolmoisnapauttamalla.
  3. Kohdista rajauksen kahvoihin pyyhkäisemällä.
  4. Kaksoisnapauta ja pidä painettuna, kunnes kuulet ohjeen rajata kuvaa vetämällä.
  5. Rajaa kuva sormella vetämällä.

Pikanäppäinten käyttö

Jos käytät iPhoneen tai iPadiin kiinnitettyä näppäimistöä, voit siirtyä Docs-sovelluksessa pikanäppäinten avulla. Katso iPhonen ja iPadin pikanäppäimet kohdasta Docs-pikanäppäimet.

Pistekirjoitusnäytön käyttäminen

Docs‑ ja Slides-sovelluksissa voit lukea ja kirjoittaa pistekirjoitusnäytöllä. Lue lisää pistekirjoitusnäytön tuesta.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.