Hjælpefunktioner til Google Docs, Sheets, Slides og Tegninger

Google Docs, Sheets, Slides og Tegninger er designet til at fungere med skærmlæsere, brailleenheder, skærmforstørrelse og meget andet.

Du kan bruge Android-hjælpefunktioner sammen med Docs-editorer, herunder skærmlæseren TalkBack, skærmforstørrelse og meget mere.

Brug skærmlæseren TalkBack

Hvis TalkBack ikke allerede er slået til på din Android-enhed, kan du få flere oplysninger om, hvordan du aktiverer TalkBack. Når du har aktiveret TalkBack, skal du bruge nedenstående tips.

Appen Docs

Find et dokument

1. Åbn appen Docs.
  2. Udforsk appen for at finde det dokument, du vil læse eller redigere.
    • Menuen Nyt dokument: Brug denne menu til at oprette et tomt dokument eller bruge en skabelon.
    • Sidemenu: Du finder sidemenuen øverst til venstre. Åbn for at udforske valgmuligheder såsom Seneste og Delt med mig.
    • Søg: Søg efter et dokument.
    • Åbn dokument: Åbn fra Google Drev eller fra din enheds lager.
    • Flere valgmuligheder: Udforsk valgmuligheder såsom Sortér efter, Tilføj ny eller Opdater.

Læs et dokument

1. Åbn appen Docs.
  2. Flyt fokus til dokumentet, og tryk to gange for at markere.
  3. Stryg til højre for at læse dokumentet.
  4. Valgfrit: Skift granulariteten for din navigation i dokumentet.
    • Hvis du vil navigere efter tegn, ord eller afsnit, skal du stryge op eller ned. Stryg derefter til højre for at fortsætte med at bevæge dig i dit dokument.
    • Hvis du vil navigere efter linjer, skal du gå til Flere valgmuligheder og vælge Udskriftslayout. Flyt fokus tilbage til dokumentteksten, og stryg op eller ned, indtil du hører valgmuligheden for at navigere efter linje. Stryg derefter til højre for at fortsætte med at bevæge dig i dit dokument.
  5. Du kan stoppe med at læse ved at trykke på skærmen.

Rediger et dokument

1. Åbn appen Docs.
  2. Flyt fokus til dokumentet, og tryk to gange for at markere.
  3. Flyt fokus til knappen Rediger, og tryk derefter to gange for at aktivere.
  4. Udforsk appen for at bruge følgende redigeringsværktøjer:
    • Udforsk knapper og menuer: Stryg til højre, venstre, op eller ned.
    • Juster granulariteten, eller styr markøren: Flyt fokus til dokumentteksten, og stryg opad og derefter til højre for at åbne den lokale genvejsmenu.
    • Brug skærmtastaturet: Træk fingeren hen over tastaturet, og løft fingeren for at trykke på en tast.

Markér og reager på tekst

1. Gå til Flere valgmuligheder og derefter Markeringsstyring.
  2. Fra menuen skal du vælge indstillinger som f.eks. Markér, Markér alt, Kopiér, Klip, Indsæt, Kommentar eller Oplæs formatering af det markerede. Valgmulighederne i menuen afhænger af, hvad du har valgt.

Deaktiver meddelelser fra samarbejdspartnere

Du kan slå meddelelser på skærmlæseren fra om andre personer, der går ind i eller ud af dokumentet.

1. Gå til Flere valgmuligheder.
  2. Vælg Ignorer, når andre åbner og lukker dokumentet.

Appen Sheets

Find et regneark

1. Åbn appen Sheets.
  2. Udforsk appen for at finde det regneark, du vil læse eller redigere.
    • Menuen Nyt regneark: Brug denne menu til at oprette et tomt regneark eller bruge en skabelon.
    • Sidemenu: Du finder sidemenuen øverst til venstre. Åbn for at udforske valgmuligheder såsom Seneste og Delt med mig.
    • Søg: Søg efter et regneark.
    • Åbn regneark: Åbn fra Google Drev eller fra din enheds lager.
    • Flere valgmuligheder: Udforsk valgmuligheder såsom Sortér efter, Tilføj ny eller Opdater.

Rediger et regneark

1. Åbn appen Sheets.
  2. Flyt fokus til regnearket, og tryk derefter to gange for at markere.
  3. Flyt fokus til en celle for at læse den, og tryk derefter to gange for at redigere.

Markér en celle eller et område

1. Åbn appen Sheets.
  2. Flyt fokus til regnearket, og tryk derefter to gange for at markere.
  3. Gå til Flere valgmuligheder og derefter Markér celle eller område.
  4. Tryk to gange for at aktivere redigeringsfeltet.
  5. Angiv en celle (C3) eller et område, der er adskilt af et kolon (R4:R10).
  6. Vælg OK.

Skift meddelelser

1. Åbn appen Sheets.
  2. Flyt fokus til regnearket, og tryk derefter to gange for at markere.
  3. Gå til Flere valgmuligheder og derefter Indstillinger for hjælpefunktioner.
  4. Hvis du vil vælge, hvilke egenskaber, der meddeles, skal du aktivere Læs formateringsegenskaber
    • Valgfrit: Slå verbalisering af tekstformatering, celleformatering, talformatering og skrifttyper til eller fra.
  5. Hvis du vil høre ændringer, der er foretaget af samarbejdspartnere, skal du slå Oplæs ændringer, der er foretaget af samarbejdspartnere til.

Skift celleformatering

1. Åbn appen Sheets.
  2. Flyt fokus til regnearket, og tryk derefter to gange for at markere.
  3. Flyt fokus til cellen, og tryk to gange for at markere.
  4. Udforsk ved berøring for at bruge formateringsknapperne i værktøjslinjen.

Appen Slides

Find en præsentation

1. Åbn appen Slides.
  2. Udforsk appen for at finde den præsentation, du vil læse eller redigere.
    • Menuen Ny præsentation: Brug denne menu til at oprette en tom præsentation eller bruge en skabelon.
    • Sidemenu: Du finder sidemenuen øverst til venstre. Åbn for at udforske valgmuligheder såsom Seneste og Delt med mig.
    • Søg: Søg efter en præsentation.
    • Åbn præsentation: Åbn fra Google Drev eller fra din enheds lager.
    • Flere valgmuligheder: Udforsk valgmuligheder såsom Sortér efter, Tilføj ny eller Opdater.

Læs en præsentation

1. Åbn appen Slides.
  2. Flyt fokus til præsentationen, og tryk to gange for at markere.
  3. Stryg til højre for at begynde at læse præsentationen.
  4. Brug disse tips til at navigere:
    • Flyt fokus: Stryg til højre eller venstre.
    • Flyt til næste eller forrige dias: Stryg til venstre eller højre med to fingre.
    • Zoom ind eller ud: Knib sammen med to fingre.
    • Panorer lærredet: Træk to fingre hen over skærmen.

Marker, rediger og fjern markering af former

1. Åbn appen Slides.
  2. Flyt fokus til præsentationen, og tryk to gange for at markere.
  3. Flyt fokus til formen eller gruppen, og tryk derefter to gange for at markere.
  4. Du kan redigere den markerede form ved at trykke to gange igen.
  5. Hvis du vil fjerne markeringen af alle former, skal du flytte fokus til lærredet og derefter trykke to gange.

Flyt en form

1. Åbn appen Slides.
  2. Flyt fokus til præsentationen, og tryk to gange for at markere.
  3. Flyt fokus til formen.
  4. Tryk to gange, og hold nede et vilkårligt sted, indtil du hører "Træk for at flytte former".
  5. Træk med fingeren for at flytte formen.

Roter en form

1. Åbn appen Slides.
  2. Flyt fokus til præsentationen, og tryk to gange for at markere.
  3. Flyt fokus til formen, og tryk to gange for at markere.
  4. Stryg til højre, indtil fokus når rotationshåndtaget.
  5. Tryk to gange, og hold nede, indtil du hører "Træk for at rotere former".
  6. Træk med fingeren for at rotere formen.

Deaktiver meddelelser fra samarbejdspartnere

Du kan slå meddelelser på skærmlæseren fra om andre personer, der går ind i eller ud af din præsentation.

1. Gå til Flere valgmuligheder.
  2. Vælg Ignorer, når andre åbner og lukker dokumentet.

Brug tastaturgenveje

Hvis du bruger et tilknyttet tastatur sammen med din enhed, kan du bruge tastaturgenveje med appsene Docs, Sheets og Slides. For at se en liste over Android-genveje henvises til Genveje i Docs, Genveje i Sheets og Genveje i Slides.

Brug en brailleskærm

I appsene Docs og Slides kan du bruge en brailleskærm til at læse og indtaste tekst. Få flere oplysninger om brailleunderstøttelse.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.