Hjælpefunktioner til Google Docs, Sheets, Slides og Tegninger

Google Docs, Sheets, Slides og Tegninger er designet til at fungere med skærmlæsere, brailleenheder, skærmforstørrelse og meget andet.

Brug VoiceOver-skærmlæseren

Du kan bruge VoiceOver-skærmlæseren med appsene Docs, Sheets og Slides på iPhones og iPads.

Hvis du ikke allerede har aktiveret VoiceOver, kan du få hjælp til at gøre dette på Apples supportwebsite.

Når du har aktiveret VoiceOver, kan du bruge disse almindelige bevægelser til at navigere i appsene Docs, Sheets og Slides:

• Gennemgå knapperne: Stryg til venstre eller højre
  • Aktivér det fokuserede element: Tryk to gange
  • Flyt hurtigt til toppen af skærmen: Stryg opad med to fingre
  • Luk et pop op-vindue: Stryg i en cirkel, og tryk derefter to gange

Appen Docs

Brug rotoren til at navigere eller redigere

1. Roter to fingre for at høre mulighederne for navigation og redigering.
  2. Stryg op og ned, eller tryk to gange på den aktuelt valgte mulighed.

Markér og reager på tekst

1. Gå til Flere valgmuligheder og derefter Markeringsstyring.
  2. I menuen vælger du Markér, Markér alt, Kopiér, Klip, Indsæt, Kommentar eller Oplæs formatering af det markerede.

Appen Sheets

Vælg en række eller kolonne

1. Udforsk ved berøring, indtil du hører det række- eller kolonnenummer, du vil markere.
  2. Tryk to gange for at vælge den række eller kolonne, der er i fokus.

Skift meddelelser

1. I værktøjslinjen skal du vælge Indstillinger for hjælpefunktioner.
  2. Aktivér Læs formateringsegenskaber
  3. Slå verbalisering af tekstformatering, celleformatering, talformatering og egenskaber for skrifttype til eller fra.

Appen Slides

Naviger i en præsentation

• Flyt fokus: Stryg til højre, venstre, op eller ned
  • Flyt til næste eller forrige dias: Stryg til venstre eller højre med tre fingre
  • Zoom ind eller ud: Knib sammen med to fingre
  • Panorer lærredet: Træk to fingre hen over skærmen

Markér en form eller gruppe

• Markér form eller gruppe: Flyt fokus til formen eller gruppen, og tryk derefter to gange
  • Markér en grupperet form: Flyt fokus til formen, og tryk derefter tre gange
  • Rediger den markerede form: Tryk to gange
  • Rediger tekst i en form: Vælg formen, og tryk to gange (for ugrupperede former) eller tre gange (for grupperede former)
  • Fjern markering af alle former: Flyt fokus til lærredet, og tryk derefter to gange

Markér flere former

1. Markér en form.
  2. Tryk to gange, og hold nede, indtil du hører "Startede tilstanden Markér flere".
  3. Hvis du vil tilføje eller fjerne en form fra markeringen, skal du flytte fokus til formen og derefter trykke to gange.
  4. Du kan afslutte tilstanden med flere markeringer ved at trykke to gange på knappen "Afslut tilstanden Markér flere".

Rediger en grupperet form

1. Markér gruppen.
  2. Hvis du vil fokusere en form inden for gruppen, skal du trykke på formen eller stryge til venstre og højre for at bevæge dig gennem formerne i rækkefølge.

Flyt en form

1. Markér formen.
  2. Tryk to gange, og hold nede et vilkårligt sted, indtil du hører "Træk for at flytte former".
  3. Træk med fingeren for at flytte formen.

Roter eller juster størrelsen på en form

1. Markér formen.
  2. Stryg for at flytte fokus til et af håndtagene.
  3. Tryk to gange, og hold nede, indtil du hører signalet om at trække for at rotere eller ændre størrelsen på former.
  4. Træk fingeren for at rotere eller justere størrelsen på formen, eller rul fire fingre hen over håndtaget.

Beskær et billede

1. Stryg for at flytte fokus til billedet.
  2. Tryk tre gange for at åbne beskæringstilstand.
  3. Stryg for at flytte fokus til beskæringshåndtagene.
  4. Tryk to gange, og hold nede, indtil du hører signalet om at trække for at beskære billedet.
  5. Træk med fingeren for at beskære billedet.

Brug tastaturgenveje

Hvis du bruger et tilsluttet tastatur med din iPhone eller iPad, kan du bruge tastaturgenveje til at navigere i appen Docs. Du kan se en liste over genveje til iPhone og iPad i Genveje i Docs.

Brug en brailleskærm

I appsene Docs og Slides kan du bruge en brailleskærm til at læse og indtaste tekst. Få flere oplysninger om brailleunderstøttelse.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.