Så här använder du Google Formulär

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan använda Google Formulär för att skapa onlineundersökningar och quiz och skicka dem till andra.

Steg 1: Konfigurera ett nytt formulär eller quiz

1. Öppna forms.google.com.
  2. Klicka på Tomt Plus.
  3. Ange ett namn på det namnlösa formuläret.
Skapa ett formulär från Google Drive

När du skapar ett Google Formulär sparas det på Google Drive. Så här skapar du ett formulär direkt från Google Drive:

1. Öppna drive.google.com på en dator.
  2. Klicka på Nytt följt av Google Formulär uppe till vänster.
Skapa ett formulär i Google Kalkylark

När du skapar ett formulär i Google Kalkylark sparas det i ett nytt kalkylark. Läs mer om var du kan spara svar.

1. Öppna ett kalkylark på sheets.google.com på en dator.
  2. Klicka på Verktyg följt av Skapa ett nytt formulär .
  3. Ett nytt ark visas i kalkylarket, och ditt formulär öppnas.

Steg 2: Redigera och formatera ett formulär eller quiz

Du kan lägga till, redigera eller formatera text, bilder eller videor i ett formulär.

Steg 3: Skicka formuläret så att andra kan fylla i det

När du är redo kan du skicka formuläret till andra och samla in deras svar.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.