Hakeminen ja Etsi ja korvaa ‑toiminnon käyttäminen

Voit etsiä ja korvata sanoja dokumenteissa, laskentataulukoissa tai esityksissä Google Docsissa, Sheetsissä ja Slidesissa. Voit hakea tiedostosta myös pikanäppäimellä Ctrl + f (Mac: ⌘ + f).

Etsi ja korvaa ‑toiminnon käyttäminen dokumentissa tai esityksessä

1. Avaa dokumentti tai esitys tietokoneella Google Docsissa tai Google Slidesissa.
  2. Valitse Muokkaa ja sitten Etsi ja korvaa.
  3. Kirjoita Etsi-kohtaan haluamasi sana. Jos haluat korvata kyseisen sanan, kirjoita korvaava sana "Korvaava teksti" ‑kohtaan.
  4. Voit siirtyä sanan seuraavaan käyttökertaan klikkaamalla Seuraava. Voit palata edelliseen sanaan klikkaamalla Edellinen.
  5. Valinnainen: Tarkenna hakua käyttämällä jotain alla olevista vaihtoehdoista.
    • Sama kirjainkoko: Hakutuloksiin sisällytetään vain sellaiset sanat, joiden kirjasinkoko vastaa hakua.
    • Käytä säännöllisiä lausekkeita: Google Docsin haussa näytetään säännöllisiin lausekkeisiin perustuvat sanat.
  6. Voit korvata korostetun sanan valitsemalla Korvaa. Voit korvata sanan jokaisen käyttökerran valitsemalla Korvaa kaikki.

Etsi ja korvaa ‑toiminnon käyttäminen laskentataulukossa

1. Avaa tietokoneella laskentataulukko Google Sheetsissä.
  2. Valitse Muokkaa ja sitten Etsi ja korvaa.
  3. Kirjoita Etsi-kohtaan haluamasi sana. Jos haluat korvata kyseisen sanan, kirjoita korvaava sana "Korvaava teksti" ‑kohtaan.
  4. Hae sanaa valitsemalla Etsi. Voit siirtyä sanan seuraavaan käyttökertaan klikkaamalla Etsi uudestaan.
  5. Valinnainen: Tarkenna hakua käyttämällä jotain alla olevista vaihtoehdoista.
    • Sama kirjainkoko: Haun kirjainkoko on merkitsevä.
    • Koko solun sisältö: Hakee hakua täsmälleen vastaavat solut.
    • Hae säännöllisillä lausekkeilla: Hakee tiettyä mallia vastaavat solut.
    • Hae myös kaavoista: Kaavat sisällytetään hakuun.
  6. Voit korvata korostetun sanan valitsemalla Korvaa. Voit korvata sanan jokaisen käyttökerran valitsemalla Korvaa kaikki.

Kohteiden etsiminen ja korvaaminen säännöllisten lausekkeiden avulla

Voit hakea ja korvata tekstiä, kuten merkkejä, lukuja, sanoja ja malleja säännöllisten lausekkeiden avulla Google Docsissa ja Sheetsissä

Sanojen etsiminen säännöllisten lausekkeiden avulla

1. Avaa dokumentti tai laskentataulukko tietokoneen Google Docsissa tai Google Sheetsissä
  2. Valitse Muokkaa ja sitten Etsi ja korvaa.
  3. Kirjoita lauseke Etsi-kohtaan ja klikkaa Hae säännöllisillä lausekkeilla tai Käytä säännöllisiä lausekkeita.
  4. Valitse Etsi.

Kun käytät Etsi ja korvaa ‑toimintoa, tulokset saattavat vaihdella valitsemiesi ruutujen mukaan. Alla olevissa esimerkeissä "Sama kirjainkoko" on valittu ja "Koko solun sisältö" (laskentataulukot) ei ole.

Katso esimerkki.

Dollarimäärien hakeminen

Tämä esimerkki toimii ainoastaan Google Sheetsissä.

• Kirjoita Etsi-kohtaan: ^\$([0-9,]+)?[.][0-9]+
  • Tämä merkkijono ilmaisee dollarisummaa, jossa ensimmäinen luku on mikä tahansa luku 0–9 tai pilkku, joka esiintyy 0 kertaa tai useammin, jota seuraa [.], jota seuraa mikä tahansa luku 0–9 toistettuna kerran tai useammin. Tällä haulla voit löytää esimerkiksi seuraavat: $4.666, $17.86, $7.76, $.54, $900,001.00, $523,877,231.56.

Yhdysvaltalaisten postinumeroiden hakeminen

• Kirjoita Etsi-kohtaan: [0-9]{5}(-[0-9]{4})?
  • Tämä merkkijono ilmaisee yhdysvaltalaista postinumeroa, jossa on viisi numeroa ja valinnainen väliviiva ja nelinumeroinen lisäosa.

Pienellä kirjaimella alkavien nimien hakeminen

Tämä esimerkki toimii ainoastaan Google Sheetsissä.

• Kirjoita Etsi-kohtaan: ^[a-z].*
  • Tämä merkkijono ilmaisee solun, joka sisältää pienen kirjaimen, jonka perässä on toinen merkki 0 kertaa tai useammin. Tällä haulla voit löytää esimerkiksi seuraavat: bob, jim, gEORGE, marTin.

Korvaaminen säännöllisillä lausekkeilla

Voit korvata säännöllisen lausekkeiden osia sisältöryhmillä. Voit viitata kyseisiin sisältöryhmiin "Korvaa tekstillä" ‑merkkijonossa käyttämällä muotoa "$<ryhmän numero>." Huom. Sisältöryhmät toimivat ainoastaan Google Sheetsissä.

Katso esimerkki.

Lauseke (\d*)/\d*/(\d{4}) vastaa päivämääriä, kuten 3/8/2015. Tässä lausekkeessa on kaksi sisältöryhmää.

1. (\d*) ‒ Vastaa kuukautta
  2. (\d{4}) ‒ Vastaa vuotta

Voit korvata yllä mainittua säännöllistä lauseketta vastaavat päivämäärät kuukauden ensimmäisellä päivällä käyttämällä merkkijonoa "$1/1/$2." Näin esimerkiksi 3/8/2015 korvataan päivämäärällä 3/1/2015.

Säännölliset lausekkeet

Googlen tuotteet käyttävät RE2:ta säännöllisissä lausekkeissa. Kaikki RE2-lausekkeet löytyvät GitHubista.

Jos haluat hakea säännöllisissä lausekkeissa merkityksellistä merkkiä (esim. $), lisää sen eteen kenoviiva. Jos haluat hakea esimerkiksi merkkiä $, kirjoita \$.

Yleiset säännölliset lausekkeet

Lauseke

Kuvaus

Esimerkki

Vastineet

Ei vastaa

.

Piste vastaa mitä tahansa merkkiä annetussa sijainnissa.

d.

do, dog, dg, ads

fog, jog

*

Merkin jäljessä oleva tähti vastaa,edeltävän merkin hakua 0 kertaa tai useammin.

do*g

dog, dg, dooog

dOg, doug

+

Merkin jäljessä oleva plusmerkki vastaa edeltävän, 1 kerran tai useammin esiintyvän merkin hakua.

do+g

dog, dooog

dg, dOg, doug

?

Edellinen lauseke on valinnainen.

do?g

dg, dog

dOg, doug

^

Säännöllisen lausekkeen alkuun on lisättävä poisjääntimerkki. Se ilmaisee, että merkkijono alkaa poisjääntimerkin jälkeisellä merkillä tai sarjalla.

Huom. Tämä säännöllinen lauseke toimii ainoastaan Google Sheetsissä.

^[dh]og

dog, hog

A dog, his hog

$

Dollarimerkki asetetaan säännöllisen lausekkeen jälkeen. Se ilmaisee, että merkkijono päättyy dollarimerkkiä edeltäviin merkkeihin tai sarjaan.

Huom. Tämä säännöllinen lauseke toimii ainoastaan Google Sheetsissä.

[dh]og$

dog, hog, hot dog

dogs, hogs, doggy

{A, B}

Edellinen lauseke toistetaan A–B kertaa, kun A ja B ovat lukuja.

d(o{1,2})g

dog, doog

dg, dooog, dOg

[x], [xa], [xa5]

Merkkijoukko osoittaa, että vain yksi annetuista merkeistä esiintyy nykyisessä sijainnissa. Yleensä mikä tahansa sulkeissa oleva merkki on kelvollinen, mukaan lukien aiemmin lausekkeissa mainitut merkit: [xa,$5Gg.]

d[ou]g

dog, dug

dg, dOg, dooog

[a-z]

Merkkijoukkoväli ilmaisee, että haetaan merkkiä annetulta merkkiväliltä. Tavallisia alueita ovat a-z, A-Z ja 0-9. Veljä voi yhdistää yhdeksi väliksi: [a-zA-Z0-9]. Välejä voi myös yhdistää merkkijoukkoihin (mainittu aiemmin): [a-zA-Z,&*].

d[o-u]g

dog, dug, dpg, drg

dg, dOg, dag

[^a-fDEF]

^ -merkillä alkava merkkijoukko ilmaisee, että haetaan merkkiä, joka ei ole annetussa joukossa.

d[^aeu]g

dog, dOg, dig, d$g

dg, dag, deg, dug

\s

Mikä tahansa välilyöntimerkki.

d\sg

d g, d[TAB]g

dg, dog,