Find og brug Søg og erstat

Du kan søge efter og erstatte ord i et dokument, et regneark eller en præsentation med Google Docs, Sheets og Slides. Du kan også søge i en fil ved hjælp af tastaturgenvejen Ctrl+f (⌘+f på en Mac).

Brug Find og erstat i et dokument eller en præsentation

1. Åbn et dokument eller en præsentation i Google Docs eller Google Slides på din computer.
  2. Klik på Rediger og så Find og erstat.
  3. Angiv det ord, du vil finde, ud for "Find". Hvis du vil erstatte ordet, skal du angive det nye ord ud for "Erstat med".
  4. Hvis du vil gå til den næste forekomst af ordet, skal du klikke på Næste. Hvis du vil gå tilbage til det forrige ord, skal du klikke på Forrige.
  5. Valgfrit: Afgræns din søgning ved at bruge en valgmulighed nedenfor.
    • Forskel på store og små bogstaver: Matcher kun ord med samme store/små bogstaver.
    • Match med regulære udtryk: Matcher ord baseret på regulære udtryk i Google Docs.
  6. Hvis du vil erstatte det fremhævede ord, skal du klikke på Erstat. Hvis du vil erstatte alle forekomster af ordet, skal du klikke på Erstat alle.

Brug Find og erstat i et regneark

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på Rediger og så Find og erstat.
  3. Angiv det ord, du vil finde, ud for "Find". Hvis du vil erstatte ordet, skal du angive det nye ord ud for "Erstat med".
  4. Hvis du vil søge efter ordet, skal du klikke på Find. Hvis du vil se den næste forekomst af ordet, skal du klikke på Find igen.
  5. Valgfrit: Afgræns din søgning ved at bruge en valgmulighed nedenfor.
    • Forskel på store og små bogstaver: Skelner mellem store og små bogstaver i din søgning.
    • Kun indholdet i hele celler: Søger efter celler, der matcher fuldstændig.
    • Søg ved hjælp af almindelige udtryk: Søger efter celler, der matcher et mønster.
    • Søg også i formler: Søgninger omfatter formler.
  6. Hvis du vil erstatte det fremhævede ord, skal du klikke på Erstat. Hvis du vil erstatte alle forekomster af ordet, skal du klikke på Erstat alle.

Find og erstat elementer ved hjælp af regulære udtryk

Du kan finde og erstatte tekststrenge, bl.a. tegn, tal, ord eller mønstre med regulære udtryk i Google Docs og Sheets

Find ord ved hjælp af regulære udtryk

1. Åbn et dokument eller et regneark i Google Docs eller Google Sheets på din computer.
  2. Klik på Rediger og så Find og erstat.
  3. Angiv udtrykket ud for "Find", og klik på Søg ved hjælp af almindelige udtryk eller Match ved hjælp af regulære udtryk.
  4. Klik på Find.

Når du bruger Find og erstat, kan dine resultater ændre sig, alt efter hvilke afkrydsningsfelter der er markeret. I eksemplerne nedenfor er afkrydsningsfeltet for "Forskel på store og små bogstaver" markeret, mens afkrydsningsfeltet for "Kun indholdet i hele celler" (i regneark) ikke er markeret.

Se et eksempel

Søg efter dollarbeløb

Bemærk! Dette eksempel fungerer kun i Google Sheets.

• Angiv følgende i "Find": ^\$([0-9,]+)?[.][0-9]+
  • Denne streng betegner et dollarbeløb, hvor det første tal er et tal mellem 0 og 9 eller et komma, der forekommer nul eller flere gange, efterfulgt af [.] efterfulgt af et tal mellem 0 og 9, der gentages én eller flere gange. Denne søgning kunne f.eks. finde tal såsom: $4.666, $17.86, $7.76, $.54, $900,001.00 og $523,877,231.56.

Søg efter amerikanske postnumre

• Angiv følgende i "Find": [0-9]{5}(-[0-9]{4})?
  • Denne streng angiver et amerikansk postnummer, der indeholder fem tal med en valgfri bindestreg og firecifret tilføjelse.

Søg efter navne, der starter med et lille bogstav

Bemærk! Dette eksempel fungerer kun i Google Sheets.

• Angiv følgende i "Find": ^[a-z].*
  • Denne streng angiver en celle med et lille bogstav efterfulgt af et andet tegn 0 eller flere gange. Denne søgning ville finde: bob, jim, gEORGE, marTin.

Erstat med regulære udtryk

Du kan erstatte dele af et regulært udtryk med opfangede udvalg. Du henviser til disse opfangede udvalg i strengen "Erstat" ved hjælp af formatet "$<group number>". Bemærk! Opfangede udvalg fungerer kun i Google Sheets.

Se et eksempel

Udtrykket (\d*)/\d*/(\d{4}) matcher datoer som f.eks. 3/8/2015. Dette udtryk har to opfangede udvalg.

1. (\d*) – Matcher måneden
  2. (\d{4}) – Matcher året

Hvis du vil erstatte hver dato, der stemmer overens med det ovennævnte regulære udtryk, med den første dato i måneden, skal du bruge strengen "$1/1/$2". Datoen 3/8/2015 erstattes med datoen 3/1/2015.

Regulære udtryk

Google-produkter anvender RE2 til regulære udtryk. Du kan se alle RE2-udtryk på GitHub.

Hvis du vil søge efter et tegn, der har betydning i regulære udtryk, f.eks. $, skal du indsætte en omvendt skråstreg foran det. Hvis du f.eks. vil søge efter $-tegnet, skal du skrive \$.

Almindelige regulære udtryk

Udtryk

Beskrivelse

Eksempel

Matcher

Matcher ikke

.

Et punktum angiver et hvilket som helst tegn på den angivne placering.

d.

gå, går, gd, uge

lår, får

*

En asterisk efter et tegn angiver en søgning efter det foregående tegn med 0 eller flere gentagelser.

gå*r

går, gr, gååår

gÅr, gåer

+

A plus efter et tegn angiver en søgning efter det pågældende tegn med én eller flere visninger af tegnet.

gå+r

går, gååår

gr, gÅr, gåer

?

Det forudgående udtryk er valgfrit.

gå?r

gr, går

gÅr, gåer

^

Der skal placeres et indskudstegn i begyndelsen af et regulært udtryk. Det angiver, at strengen starter med de tegn eller sekvenser, der er placeret efter indskudstegnet.

Bemærk! Dette regulære udtryk fungerer kun i Google Sheets.

^[gl]år

går, lår

De går, hans lår

$

Et dollartegn skal placeres i slutningen af et regulært udtryk og angiver, at strengen slutter med de tegn eller sekvenser, der er placeret før dollartegnet.

Bemærk! Dette regulære udtryk fungerer kun i Google Sheets.

[gl]år$

går, lår, han går

gård, lårs, gårde

{A, B}

Det forrige udtryk gentages mellem A og B gange, hvor A og B er tal.

g(å{1,2})r

går, gåår

gr, gååår, gÅr

[x], [xa], [xa5]

Et tegnsæt angiver, at kun ét af de angivne tegn skal forekomme på den aktuelle position. Alle tegn er normalt gyldige inden for firkantede parenteser, bl.a. tegn, der tidligere er nævnt i udtryk: [xa,$5Gg.]

g[åø]r

går, gør

gr, gØr, gøøør

[a-å]

Et tegnsætinterval angiver en søgning efter et tegn inden for det angivne interval af tegn. Eksempler på almindelige intervaller er a-å, A-Å og 0-9. Intervaller kan kombineres til et enkelt interval: [a-åA-Å0-9]. Intervaller kan også kombineres med tegnsæt (nævnt tidligere): [a-åA-Å,&*].

g[z-å]r

gær, gør, går, gzr

gr, gÅr, gir

[^a-fDEF]

Et tegnsæt, der begynder med et ^, angiver en søgning efter et tegn, der ikke er inden for det angivne sæt.

g[^aeu]r

går, gÅr, gør, g$r

gr, gar, ger, gur

\s

Ethvert mellemrumstegn.

g\sr

g r, g[TAB]r

gr, går

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.