Kan een bestand niet bewerken

Als je een bestand niet kunt bewerken, kan dit een van de volgende redenen hebben:

• De eigenaar heeft je geen toestemming gegeven om het bestand weer te geven.
  • Je bent ingelogd op een ander Google-account.
  • Iemand anders met bewerkingsrechten heeft je toestemming voor bewerken verwijderd.

Je kunt bewerkingsrechten alleen aanvragen vanaf een computer. Op je iPhone of iPad kun je echter wel zien welke rechten je al hebt.

Controleer je rechten op je iPhone of iPad
  1. Open een bestand in de app Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik rechtsboven op Meer 더보기.
  3. Kijk of 'Alleen weergeven' of 'Alleen reageren' wordt weergegeven onder de titel van het bestand.

Als 'Alleen weergeven' of 'Alleen reageren' wordt weergegeven, open je het bestand op een computer om bewerkingsrechten aan te vragen.

Download de apps

Als je een bestand wilt bewerken op je telefoon of tablet, download je de apps en log je daarbij in:

Meer hulp

Is het probleem hiermee niet opgelost, kijk dan eens bij de antwoorden op het Google Drive-forum.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.