Det går inte att redigera en fil

Om du inte kan redigera en fil kan några saker vara fel:

• Filens ägare har inte gett dig behörighet att visa filen.
  • Du är inloggad på ett annat Google-konto.
  • Någon annan med redigeringsåtkomst har tagit bort din redigeringsbehörighet.

Du kan endast begära redigeringsåtkomst från en dator, men du kan se vilken typ av åtkomst du redan har från din telefon eller surfplatta.

Kontrollera åtkomsten på din Android-enhet

Du kan endast begära redigeringsåtkomst från en dator, men du kan se vilken typ av åtkomst du redan har från din telefon eller surfplatta.

1. Öppna en fil i appen Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Under rubriken på filen letar du efter Skrivskyddat eller Endast kommentarer.

Om du ser Skrivskyddat eller Endast kommentarer öppnar du filen på en dator för att begära redigeringsåtkomst.

Ladda ned apparna om du vill redigera en fil

Om du vill redigera en fil på mobilen eller surfplattan laddar du ned och loggar in på apparna:

Få mer hjälp

Om dessa alternativ inte hjälper läser du svaren i forumet för Google Drive.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.