Det går inte att öppna en fil eller mapp från Google

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Om det inte går att öppna en fil kan det bero på några olika saker:

• Filens ägare har inte gett dig behörighet att öppna filen.
  • Du är inloggad på ett annat Google-konto.
  • Någon har tagit bort din behörighet för åtkomst till filen.

Få behörighet att öppna en fil

1. Öppna filen.
  2. På sidan Du behöver behörighet klickar du på Begär åtkomst.
  3. Ägaren av filen får ett e-postmeddelande med en begäran om godkännande. När din begäran har godkänts får du ett e-postmeddelande.

Tips! Om du behöver åtkomst direkt kontaktar du filägaren och ber honom eller henne att ge dig åtkomst.

Testa med ett annat Google-konto

Om du har fler än ett Google-konto kontrollerar du om du kan få åtkomst till filen med ett annat konto.

Så här byter till till ett annat konto:

1. Öppna filen.
  2. På sidan Du behöver behörighet klickar du på Byt konton.
  3. Logga in med ett annat Google-konto och kontrollera om du kan öppna filen.

Få mer hjälp

Om det fortfarande inte går att öppna filen eller mappen läser du svaren i forumet för Google Drive.