Det går inte att öppna en fil eller mapp från Google

Om det inte går att öppna en fil kan det bero på några olika saker:

• Filens ägare har inte gett dig behörighet att visa filen.
  • Du är inloggad på ett annat Google-konto.
  • Din åtkomst kan nekas eftersom någon har tagit bort din behörighet att visa filen.

Få behörighet att öppna en fil

1. Öppna filen.
  2. På sidan Du behöver behörighet klickar du på Begär åtkomst.
  3. Ägaren av filen får ett e-postmeddelande med en begäran om godkännande. När din begäran har godkänts får du ett e-postmeddelande.

Om du behöver åtkomst direkt

Kontakta ägaren av filen och be om åtkomst.

Testa med ett annat Google-konto

Om du har fler än ett Google-konto ser du om du kan få åtkomst till filen med ett annat konto.

Så här byter till till ett annat konto:

1. Öppna filen.
  2. På sidan Du behöver behörighet klickar du på Byt konto.
  3. Logga in med ett annat Google-konto och se om du kan öppna filen.

Få mer hjälp

Om det fortfarande inte går att öppna filen eller mappen läser du svaren i forumet för Google Drive.