Firewall- en proxy-instellingen voor Drive en Sites

Dit artikel is bedoeld voor netwerkbeheerders.

Als u wilt dat gebruikers in uw netwerk Google Drive, Editors van Documenten en de nieuwe versie van Google Sites kunnen gebruiken, moeten uw firewallregels gebruik van de volgende hosts en poorten toestaan. Anders worden gebruikers mogelijk geblokkeerd of wordt de toegang tot deze services geweigerd.

Opmerking: Als een host [0–9] bevat, moet u een host toestaan met elk enkel decimaal cijfer. Voor *.clients[0–9].google.com:443/HTTPS staat u bijvoorbeeld *.clients0.google.com:443:HTTPS, *.clients1.google.com:443:HTTPS, *.clients2.google.com:443:HTTPS enzovoort toe.

• www.google.com:443/HTTPS
  • accounts.google.com:443/HTTPS
  • googledrive.com:443/HTTPS
  • drive.google.com:443/HTTPS
  • *.drive.google.com:443/HTTPS
  • drive.usercontent.google.com:443/HTTPS
  • docs.google.com:443/HTTPS
  • *.docs.google.com:443/HTTPS
  • *.c.docs.google.com:443/HTTPS
  • sheets.google.com:443/HTTPS
  • slides.google.com:443/HTTPS
  • takeout.google.com:443/HTTPS
  • gg.google.com:443/HTTPS
  • script.google.com:443/HTTPS
  • ssl.google-analytics.com:443/HTTPS
  • video.google.com:443/HTTPS
  • s.ytimg.com:443/HTTPS
  • apis.google.com:443/HTTPS
  • *.clients[0–9].google.com:443/HTTPS
  • *.googleapis.com:443/HTTPS
  • *.googleusercontent.com:443/HTTPS
  • *.gstatic.com:443/HTTPS
  • *.gvt1.com:443/HTTPS
  • lh[0–9].google.com:443/HTTPS
  • [0–9].client-channel.google.com:443/HTTPS
  • clients[0–9].google.com:443/HTTPS
  • inputtools.google.com:443/HTTPS
  • sites.google.com:443/HTTPS
  • sites.google.com:80/HTTP
  • sites.google.com:443/HTTPS
  • *.sites.google.com:443/HTTPS
  • *.googlegroups.com:443/HTTPS
  • ipv4.google.com:443/HTTPS
  • ipv4.google.com:80/HTTP

Over IP-adressen en proxy's

Op welke manieren Drive en Sites verbinding maken met Google-servers, hangt af van onder andere de browser, de browserversie en de netwerkomstandigheden.

IP's

• De IP-adressen waarnaar bepaalde domeinnamen worden herleid, vallen niet noodzakelijkerwijs binnen een bepaald adresbereik.
  • Andere Google-services kunnen dezelfde IP-adressen gebruiken als Drive en Sites.
  • Als u geen activiteit ziet op de eerder vermelde adressen, wil dat niet zeggen dat die er in de toekomst niet zal zijn.

Google Drive voor desktop-proxy's

Beoordeel de volgende proxygegevens om te zorgen dat uw gebruikers Drive voor desktop kunnen gebruiken.

Ondersteunde methoden voor proxydetectie

• Windows: Domain Name System (DNS) en DHCP
  • macOS: DNS

Ontsleutelingsproxy

Drive voor desktop versleutelt al het netwerkverkeer en valideert hostcertificaten, zodat wordt beschermd tegen man-in-the-middle-aanvallen (MITM). Als u een ontsleutelingsproxy gebruikt, stelt u de instelling TrustedRootCertsFile in op Drive voor desktop.

Gebufferde proxy

Als u een gebufferde proxy gebruikt, moet u bufferen mogelijk uitzetten in de proxy voor de volgende host: fcmconnection.googleapis.com.

Geverifieerde proxy

Drive voor desktop ondersteunt geen geverifieerde proxy's met een wachtwoord.