Legg til og endre trendlinjer

Legg til trendlinjer

Du kan legge til trendlinjer for å se mønstre i diagrammene dine.

Før du oppretter en trendlinje: Du kan legge til trendlinjer i stolpe-, linje-, kolonne- og punktdiagrammer.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på datamaskinen din.
  2. Dobbeltklikk på et diagram.
  3. Til høyre klikker du på Tilpass etterfulgt av Serie.
  4. Valgfritt: Ved siden av «Bruk på» kan du velge dataserien du vil legge til trendlinjen for.
  5. Klikk på Trendlinje. Hvis du ikke ser dette alternativet, fungerer ikke trendlinjer med dataene du har.
Endre trendlinjer
  1. Åpne et regneark i Google Regneark på datamaskinen din.
  2. Dobbeltklikk på et diagram.
  3. Til høyre klikker du på Tilpass etterfulgt av Serie.
  4. Valgfritt: Ved siden av «Bruk på» kan du velge dataserien du vil legge til trendlinjen for.
  5. Under «Trendlinje» kan du endre dette:
    • Trendlinjetyper.
    • Linjefarge, -opasitet og -tykkelse.
    • Etiketter.
    • R-kvadrat. Dette viser hvor tett trendlinjen følger dataene. Jo nærmere den er R^2 = 1, desto tettere følges dataene. Dette er bare tilgjengelig hvis du legger til en forklaring.
    • Polynomiske grader. Dette er bare tilgjengelig for polynomiske trendlinjer.
    • Gjennomsnittstyper.. Dette er bare tilgjengelig for trendlinjer med glidende gjennomsnitt.
    • Perioder. Dette er bare tilgjengelig for trendlinjer med glidende gjennomsnitt.
Trendlinjer og ligningene som brukes for dem
  • Lineær: for data som følger en rett linje tett.
  • Trendlinjeligning: y = mx+b.
  • Eksponensiell: for data som stiger og synker proporsjonalt med den nåværende verdien.
  • Trendlinjeligning: y = A*e^(Bx).
  • Polynomisk: for data som varierer.
  • Trendlinjeligning: ax^n + bx^(n-1) + … + zx^0.
  • Logaritmisk: for data som stiger eller synker raskt og deretter flates ut.
  • Trendlinjeligning: y = A*ln(x) + B.
  • Potensrekke: for data som stiger eller synker proporsjonalt med den nåværende verdien i lik hastighet.
  • Trendlinjeligning: y = A*x^b.
  • Glidende gjennomsnitt: bidrar til å jevne ut data som er ustabile eller mer varierende.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.