Tilføj og rediger en tendenslinje

Tilføj en tendenslinje

Du kan tilføje tendenslinjer for at se mønstre i dine diagrammer.

Inden du opretter en tendenslinje: Du kan føje tendenslinjer til søjle-, linje-, kolonne- eller punktdiagrammer.

1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Dobbeltklik på et diagram.
  3. Til højre skal du klikke på Tilpas og så Serie.
  4. Valgfrit: Ud for "Anvend på" skal du vælge den dataserie, du vil føje tendenslinjen til.
  5. Klik på Tendenslinje. Hvis du ikke kan se denne indstilling, fungerer tendenslinjer ikke sammen med dine data.
Foretag ændringer af en tendenslinje
  1. På din computer skal du åbne et regneark i Google Sheets.
  2. Dobbeltklik på et diagram.
  3. Til højre skal du klikke på Tilpas og så Serie.
  4. Valgfrit: Ud for "Anvend på" skal du vælge den dataserie, du vil føje tendenslinjen til.
  5. Under "Tendenslinje" kan du redigere:
    • Tendenslinjetyper.
    • Linjens farve, gennemsigtighed eller tykkelse.
    • Etiketter.
    • R-kvadrat. Dette viser, hvor tæt tendenslinjen ligger på dataene. Jo tættere på R^2 = 1, jo tættere ligger den. Dette er kun tilgængeligt, hvis du tilføjer en forklaring.
    • Polynomialgrader. Dette er kun tilgængeligt for polynomiske tendenslinjer.
    • Gennemsnitstyper Dette er kun tilgængeligt for tendenslinjer med glidende gennemsnit.
    • Perioder. Dette er kun tilgængeligt for tendenslinjer med glidende gennemsnit.
Tendenslinjer og ligninger, der skal bruges
  • Lineær: Til data, der ligger tæt på en lige linje.
  • Tendenslinjeligning: y = mx+b.
  • Eksponentiel: Til data, der stiger og falder proportionalt med dens aktuelle værdi.
  • Tendenslinjeligning: y = A*e^(Bx).
  • Polynomium: Til data, der varierer.
  • Tendenslinjeligning: ax^n + bx^(n-1) + ... + zx^0.
  • Logaritmisk: Til data, der stiger eller falder brat og derefter flader ud.
  • Tendenslinjeligning: y = A*ln(x) + B.
  • Potensrække: Til data, der stiger eller falder proportionalt med den aktuelle værdi i samme takt.
  • Tendenslinjeligning: y = A*x^b.
  • Glidende gennemsnit: Hjælper med at udjævne data, der er ustabile eller mere variable.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.