Rediger illustrasjoner med en skjermleser

Du kan redigere illustrasjoner med en skjermleser på datamaskinen din.

Merk: Før du følger trinnene nedenfor, må du sørge for at skjermleserstøtte for Dokumenter er slått på.

Bruk hurtigtaster

For å åpne en liste over snarveier i en illustrasjon, trykk på Ctrl + / (Windows og Chrome OS) eller ⌘ + / (Mac). Du kan søke etter handlinger som sett inn eller endre størrelse. For å gå tilbake til illustrasjonen, trykk på Escape.

Bruk hurtighandlinger ved å søke i menyene

1. Trykk på Alt + / (Windows og Chrome OS) eller Option + / (Mac).
  2. Skriv inn en kommando, for eksempel Gi nytt navn eller Sett inn.
  3. Trykk på nedoverpilen for å høre søkeresultater. Hvis du for eksempel skriver inn Sett inn, får du blant annet opp alternativer for å legge til rader og kommentarer.
  4. For å velge en handling, trykk på Enter.

Bruk menyene, knappene på toppen og verktøyraden

Merk: Hvis du ikke ser noen knapper og menyer på toppen, kan du trykke på Ctrl + Shift + f (Windows, Chrome OS eller Mac).

Slik blar du gjennom menyene:

1. Åpne Fil-menyen med hurtigtasten for nettleseren din:
    • Windows med Chrome-nettleseren: Alt + f
    • Windows med andre nettlesere: Alt + Shift + f
    • Chrome OS: Alt + f
    • Mac: Trykk først på Ctrl + Option + Tab (hurtigtasten for overstyring av skjermleseren) og så på Ctrl + Option + f
  2. Trykk på høyrepilen for å utforske andre menyer, for eksempel Rediger, Visning, Sett inn, Format, Organiser, Verktøy, Tabell, Hjelp og Tilgjengelighet.

Tips: For å få hjelp, åpne Hjelp-menyen og trykk på Få hjelp med…. Trykk på Tab til du når søkeboksen, skriv inn et søkeord (for eksempel Bilder) og trykk på Enter. En hjelpeboks åpnes der du kan lese om emnet eller navigere til andre emner. For å gå tilbake til illustrasjonen, trykk på Escape.

Fra menyene kan du gå til to andre sett med kontroller:

• Knappene på toppen: Disse knappene er for handlinger på Tegninger-nivå, for eksempel å gi nytt navn til, stjernemerke, dele eller bytte mappe for illustrasjonen. Trykk på Shift + Tab fra menyene.
  • Verktøylinjen: Verktøylinjen har alternativer for redigering og formatering, for eksempel farger og kantlinjer. Trykk på Tab fra menyene.

Bruk Tilgjengelighet-menyen til å lese eller navigere i illustrasjoner

1. Åpne Tilgjengelighet-menyen med hurtigtasten for nettleseren din:
    • Windows med Chrome-nettleseren: Alt + a
    • Windows med andre nettlesere: Alt + Shift + a
    • Chrome OS: Alt + a
    • Mac: Trykk først på Ctrl + Option + Tab (hurtigtasten for overstyring av skjermleseren) og så på Ctrl + Option + a
  2. Trykk på nedoverpilen for å høre alternativer, for eksempel Les opp og Kommentarer.
  3. Trykk på høyrepilen for å åpne en undermeny, og trykk på nedoverpilen for å utforske alternativene i undermenyen.
  4. Trykk på Enter for å velge et alternativ.

Grunnleggende om redigering og formatering

Du kan legge til eller endre innhold og formatering i illustrasjonen din.

Legg til en tekstboks, en form eller et bilde

1. Trykk på Alt + / (Windows og Chrome OS) eller Option + / (Mac) for å søke i menyene.
  2. Skriv inn Sett inn for å se en liste over elementene du kan legge til.
  3. Bruk piltastene til å utforske listen.
  4. Trykk på Enter for å velge et alternativ.

Endre formatering

Åpne Format-menyen i menylinjen for å utforske formateringsstilene du kan bruke.

1. Åpne Format-menyen med hurtigtasten for nettleseren din:
    • Windows med Chrome-nettleseren: Alt + o
    • Windows med andre nettlesere: Alt + Shift + o
    • Chrome OS: Alt + o
    • Mac: Trykk først på Ctrl + Option + Tab (hurtigtasten for overstyring av skjermleseren) og så på Ctrl + Option + o
  2. Trykk på nedoverpilen for å høre alternativer, og trykk på Enter for å velge et.

Legg til alt-tekst

1. Velg objektet i illustrasjonen.
  2. Trykk på Ctrl + Alt + y (Windows og Chrome OS) eller ⌘ + Option + y (Mac).
  3. I dialogboksen for alt-tekst skriver du inn en beskrivelse for bildet eller illustrasjonen og trykker på Enter.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.