Piirrosten muokkaaminen näytönlukuohjelman avulla

Voit muokata piirroksia tietokoneella näytönlukuohjelman avulla

Huom. Ennen kuin aloitat alla olevat vaiheet, varmista, että olet ottanut käyttöön Docsin näytönlukuohjelman tuen.

Pikanäppäinten käyttö

Voit avata pikanäppäinluettelon piirroksessa painamalla Ctrl + / (Windows, Chrome-käyttöjärjestelmä) tai ⌘ + / (Mac). Voit hakea toimintoja, kuten lisää tai muuta kokoa. Voit palata piirrokseen painamalla Esc.

Pikatoimintojen käyttö hakemalla valikoista

1. Paina Alt + / (Windows, Chrome-käyttöjärjestelmä) tai Optio + / (Mac).
  2. Kirjoita komento, kuten Nimeä uudelleen tai Lisää.
  3. Kuulet hakutulokset painamalla alanuolta. Jos esimerkiksi kirjoitat Lisää, vaihtoehtoja ovat kuvan, kommentin tai muun sisällön lisääminen.
  4. Valitse toiminto painamalla Enter.

Valikoiden, ylätason painikkeiden ja työkalupalkin käyttö

Huom. Jos yläreunassa ei ole painikkeita ja valikoita, paina Ctrl + Shift + f (Windows, Chrome-käyttöjärjestelmä tai Mac).

Valikoiden selaaminen:

1. Avaa Tiedosto-valikko selaimen pikanäppäimen avulla:
    • Windows, selaimena Chrome: Alt + f
    • Windows, selaimena muu kuin Chrome: Alt + vaihto + f
    • Chrome-käyttöjärjestelmä: Alt + f
    • Mac: Paina ensin oikotienäppäimiä Ctrl + optio + sarkain ja sitten Ctrl + optio + f
  2. Painamalla oikeaa nuolta voit selata muita valikoita, kuten Muokkaa-, Näytä-, Lisää-, Muoto-, Asettelu-, Työkalut-, Taulukko-, Ohje- ja Esteettömyys-valikkoa.

Vinkki: Jos tarvitset ohjeita, avaa Ohje-valikko ja valitse Ohje. Siirry hakuruutuun painamalla sarkain, kirjoita haku, esim. kuvat, ja paina sitten Enter. Ohje aukeaa ruutuun, josta voit lukea ne tai siirtyä toisiin aiheisiin. Voit palata piirrokseen painamalla Esc.

Voit siirtyä valikoista kahteen muuhun hallintatyökaluun:

• Ylätason painikkeet: Näiden painikkeiden avulla voit tehdä piirrostason toimintoja. Voit esimerkiksi nimetä piirroksen uudelleen, merkitä sen tähdellä, jakaa sen tai siirtää sen eri kansioon. Paina valikoissa vaihto + sarkain.
  • Työkalupalkki: Työkalupalkki sisältää muokkauksia ja muotoilua, kuten värejä ja reunaviivoja, koskevia vaihtoehtoja. Paina valikoissa sarkain.

Lukeminen ja piirroksessa siirtyminen Esteettömyys-valikon avulla

1. Avaa Esteettömyys-valikko selaimen pikanäppäimen avulla:
    • Windows, selaimena Chrome: Alt + a
    • Windows, selaimena muu kuin Chrome: Alt + vaihto + a
    • Chrome-käyttöjärjestelmä: Alt + a
    • Mac: Paina ensin oikotienäppäimiä Ctrl + optio + sarkain ja sitten Ctrl + optio + a
  2. Painamalla alanuolta kuulet vaihtoehdot, kuten Puhu, Kommentit ja niin edelleen.
  3. Painamalla oikeaa nuolta voit avata alavalikon, minkä jälkeen voit tutkia kyseisen alavalikon vaihtoehtoja painamalla alanuolta.
  4. Valitse vaihtoehto painamalla Enter.

Muokkaamisen ja muotoilun perusteet

Voit lisätä tai muokata piirroksen sisältöä ja muotoilua.

Tekstiruudun, muodon tai kuvan lisääminen

1. Hae valikoista painamalla Alt + / (Windows, Chrome-käyttöjärjestelmä) tai Optio +/ (Mac).
  2. Saat luettelon kohteista, jotka voit lisätä, kirjoittamalla lisää.
  3. Voit tutkia luetteloa nuolinäppäinten avulla.
  4. Valitse painamalla Enter.

Muotoilun muuttaminen

Voit tutkia käytettävissäsi olevia muotoilutyylejä avaamalla valikkopalkin Muoto-valikon:

1. Avaa Muoto-valikko selaimen pikanäppäimen avulla:
    • Windows, selaimena Chrome: Alt + o
    • Windows, selaimena muu kuin Chrome: Alt + vaihto + o
    • Chrome-käyttöjärjestelmä: Alt + o
    • Mac: Paina ensin oikotienäppäimiä Ctrl + optio + sarkain ja sitten Ctrl + optio + o
  2. Kuulet vaihtoehdot painamalla alanuolta. Valitse sitten painamalla Enter.

Vaihtoehtoisen tekstin lisääminen

1. Valitse piirroksen objekti.
  2. Paina Ctrl + Alt + y (Windows, Chrome-käyttöjärjestelmä) tai ⌘ + Optio + y (Mac).
  3. Kirjoita kuvan tai piirroksen kuvaus vaihtoehtoisen tekstin valintaikkunaan ja valitse sitten Lisää.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.