Använda en punktskriftsskärm med Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Teckningar

Du kan använda en punktskriftsskärm för att läsa och redigera filer i Google Dokument, Kalkylark, Presentationer och Teckningar.

Rekommenderade webbläsare och skärmläsare

Dokumentredigerare rekommenderar Chrome och:

• NVDA eller JAWS i Windows
  • ChromeVox i ChromeOS
  • VoiceOver i MacOS

Aktivera stöd för punktskrift

1. Öppna ett dokument, ett kalkylark, en presentation eller en ritning på datorn.
  2. På Verktyg-menyn väljer du Inställningar för tillgänglighet.
  3. Välj Aktivera stöd för skärmläsare.
  4. Välj Aktivera stöd för punktskrift.

Tips! Du kan även använda genvägar:

• I Windows/Chrome OS: Ctrl + Alt + h
  • På Mac: ⌘ + Option + h

Använda filer med stöd för punktskrift

När du har aktiverat stöd för punktskrift märker du följande förbättringar:

• Du kan använda markörknapparna på punktskriftsskärmen för att flytta markören.
  • Du kan använda många av dina vanliga kortkommandon i för skärmläsningsprogram i tillägg till kortkommandona.
  • Snabbare inmatningseko i skärmläsaren.
  • Snabbare navigering i skärmläsningsprogrammet när du navigerar per tecken.
  • Bättre förmedling av skiljetecken och blanksteg i skärmläsningsprogrammet.
  • Medan du skriver använder skärmläsaren sina inställningar för teckenspegling och ordspegling istället för att alltid spegla tecken.

Inaktivera stöd för punktskrift

1. Öppna ett dokument, ett kalkylark, en presentation eller en ritning på datorn.
  2. På Verktyg-menyn väljer du Inställningar för tillgänglighet.
  3. Avmarkera Aktivera stöd för punktskrift.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.