Bruk en leselist med Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Tegninger

Du kan bruke en leselist til å lese og redigere filer i Google Dokumenter, Regneark, Presentasjoner og Tegninger.

Anbefalte nettlesere og skjermlesere

Chrome anbefales til Dokumenter-apper. I tillegg anbefales

• NVDA eller JAWS i Windows
  • ChromeVox i ChromeOS
  • VoiceOver i MacOS

Slå på støtte for punktskrift

1. Åpne et dokument, et regneark, en presentasjon eller en tegning på en datamaskin.
  2. Velg Innstillinger for tilgjengelighet i Verktøy-menyen.
  3. Velg Slå på støtte for skjermleser.
  4. Velg Slå på støtte for punktskrift.

Tips: Du kan også bruke hurtigtaster:

• På Windows / Chrome OS: Ctrl + Alt + h
  • På Mac: ⌘ + Tilvalg + h

Bruk filer med støtte for punktskrift

Når du har slått på støtte for punktskrift, ser du disse forbedringene:

• Du kan bruke markørknappene på leselisten til å flytte markøren.
  • Du kan bruke mange av de vanlige hurtigtastene for skjermleseren – i tillegg til andre hurtigtaster.
  • Raskere skriveekko i skjermleserprogrammet.
  • Raskere navigering i skjermleserprogrammet når du navigerer etter tegn.
  • Bedre formidling av tegnsetting og mellomrom i skjermleserprogrammet.
  • Når du skriver, bruker skjermleserprogrammet egne innstillinger for tegnekko og ordekko i stedet for å alltid lese opp tegn.

Slå av støtte for punktskrift

1. Åpne et dokument, et regneark, en presentasjon eller en tegning på en datamaskin.
  2. Velg Innstillinger for tilgjengelighet i Verktøy-menyen.
  3. Fjern avmerkingen ved Slå på støtte for punktskrift.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.