Een brailleleesregel gebruiken met Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Tekeningen

Je kunt een brailleleesregel gebruiken om bestanden te lezen en te bewerken in Google Documenten, Spreadsheets, Presentaties en Tekeningen.

Aanbevolen browser en schermlezers

Editors van Documenten raadt Chrome en het volgende aan:

• NVDA of JAWS voor Windows
  • ChromeVox voor ChromeOS
  • VoiceOver voor MacOS

Brailleondersteuning aanzetten

1. Open een document, spreadsheet, presentatie of tekening op je computer.
  2. Ga naar het menu 'Extra' en selecteer Toegankelijkheidsinstellingen.
  3. Selecteer Ondersteuning voor schermlezers inschakelen.
  4. Selecteer Brailleondersteuning inschakelen.

Tip: Je kunt ook sneltoetsen gebruiken:

• In Windows/Chrome OS: Ctrl + Alt + h
  • Op een Mac: ⌘ + Option + h

Bestanden gebruiken met brailleondersteuning

Nadat je brailleondersteuning hebt aangezet, merk je de volgende verbeteringen:

• Je kunt de toetsen voor cursorrouting op de brailleleesregel gebruiken om de cursor te verplaatsen.
  • Je kunt bijna alle sneltoetsen van de schermlezer gebruiken, naast de sneltoetsen van de Editors van Documenten.
  • De typecho van de schermlezer is sneller.
  • De navigatie van de schermlezer is sneller wanneer je op teken navigeert.
  • De schermlezeraankondigingen voor interpunctie en witruimte zijn verbeterd.
  • De schermlezer gebruikt nu de eigen instellingen voor teken- en woordecho terwijl je typt (in plaats van altijd tekens te echoën).

Brailleondersteuning uitzetten

1. Open een document, spreadsheet, presentatie of tekening op je computer.
  2. Ga naar het menu 'Extra' en selecteer Toegankelijkheidsinstellingen.
  3. Zet Brailleondersteuning inschakelen uit.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.