Pistekirjoitusnäytön käyttäminen Google Docsin, Sheetsin, Slidesin ja Drawingsin kanssa

Voit lukea ja muokata tiedostoja Google Docsissa, Sheetsissä, Slidesissa ja Drawingsissa pistekirjoitusnäytön avulla.

Suositellut selaimet ja näytönlukuohjelmat

Docs-editorit suosittelee käyttämään Chromea ja seuraavia:

• NVDA tai JAWS (Windows)
  • ChromeVox (ChromeOS)
  • VoiceOver (macOS)

Pistekirjoituksen tuen laittaminen päälle

1. Avaa dokumentti, laskentataulukko, esitys tai piirros tietokoneella.
  2. Valitse Työkalut-valikosta Saavutettavuusasetukset.
  3. Valitse Ota käyttöön näytönlukuohjelman tuki.
  4. Valitse Ota käyttöön pistekirjoituksen tuki.

Vinkki: Voit käyttää myös pikakuvakkeita:

• Windows/ChromeOS: Ctrl + Alt + h
  • Mac: ⌘ + Optio + h

Tiedostojen käyttäminen pistekirjoituksen tuen kanssa

Kun olet laittanut pistekirjoituksen tuen päälle, saat käyttöösi seuraavat parannukset:

• Voit liikuttaa kohdistinta pistekirjoitusnäytön kohdistimensiirtopainikkeilla.
  • Voit käyttää muiden pikanäppäinten lisäksi monia näytönlukuohjelmassa tavallisesti käyttämiäsi pikanäppäimiä.
  • Näytönlukuohjelma toistaa kirjoituksen entistä nopeammin.
  • Näytönlukuohjelma käsittelee siirtymisen nopeammin, kun siirryt merkkien mukaan.
  • Näytönlukuohjelma ilmoittaa välimerkeistä ja tyhjistä tiloista paremmin.
  • Kun kirjoitat, näytönlukuohjelma toistaa merkit ja sanat asetustensa mukaisesti sen sijaan, että se toistaisi aina pelkät merkit.

Pistekirjoituksen tuen laittaminen pois päältä

1. Avaa dokumentti, laskentataulukko, esitys tai piirros tietokoneella.
  2. Valitse Työkalut-valikosta Saavutettavuusasetukset.
  3. Poista Laita pistekirjoituksen tuki päälle ‑valinta.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.