Brug en brailleskærm med Google Docs, Sheets, Slides og Tegninger

Du kan bruge en brailleskærm til at læse og redigere filer i Google Docs, Sheets, Slides og Tegninger.

Anbefalede browsere og skærmlæsere

Docs-editorer anbefaler Chrome og:

• NVDA eller JAWS på Windows
  • ChromeVox på ChromeOS
  • VoiceOver på macOS

Aktivér brailleunderstøttelse

1. På din computer skal du åbne et dokument, et regneark, en præsentation eller en tegning.
  2. I menuen Værktøjer skal du vælge Indstillinger for hjælpefunktioner.
  3. Vælg Aktivér understøttelse af skærmlæser.
  4. Vælg Slå brailleunderstøttelse til.

Tip! Du kan også bruge genveje:

• I Windows/Chrome OS: Ctrl + Alt + h
  • På Mac: ⌘ + Option + h

Brug filer med brailleunderstøttelse

Når du har aktiveret brailleunderstøttelse, vil du bemærke følgende forbedringer:

• Du kan bruge markørknapperne på din brailleskærm til at flytte markøren.
  • Foruden tastaturgenveje kan du bruge mange af dine almindelige genveje til skærmlæsere.
  • Hurtigere skærmlæser indtastningsekko.
  • Hurtigere navigation på skærmlæseren, når du navigerer efter tegn.
  • Bedre skærmlæsermeddelelser om tegnsætning og blanktegn.
  • Mens du indtaster, bruger din skærmlæser dens indstillinger for tegnekko og -ordekko i stedet for altid at bruge tegnekko.

Deaktiver brailleunderstøttelse

1. På din computer skal du åbne et dokument, et regneark, en præsentation eller en tegning.
  2. I menuen Værktøjer skal du vælge Indstillinger for hjælpefunktioner.
  3. Fravælg Aktivér understøttelse af braille.
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.