T.KÄÄNT (T.INV)

Laskee yksisuuntaisen TJAKAUMA-funktion negatiivisen käänteisjakauman.

Esimerkkikäyttö

T.KÄÄNT(0.35, 1)

T.KÄÄNT(A1, A2)

Syntaksi

T.KÄÄNT(todennäköisyys, vapausasteet)

• todennäköisyys ‒ t-jakaumaan liittyvä todennäköisyys.

• Arvon on oltava suurempi kuin 0 ja pienempi kuin 1.

• vapausaste: vapausasteiden määrä.

• Katkaistaan kokonaisluvuksi, jos laskutoimitukseen syötetty arvo ei ole kokonaisluku.

• Luvun on oltava suurempi tai yhtä suuri kuin 1.

Huomioitavaa

• T.KÄÄNT-funktio tuottaa yksiosaisen TJAKAUMA-funktion negatiivisen käänteisjakauman.

• T.KÄÄNT-funktion molempien argumenttien on oltava lukuja tai kohdesoluja, joiden arvo on luku.

Katso myös

TJAKAUMA: Laskee opiskelijan t-jakauman todennäköisyyden annetulla syötteellä (x).

TJAKAUMA.KÄÄNT: Laskee kaksisuuntaisen TJAKAUMA-funktion käänteisjakauman.

Esimerkkejä

Tässä esimerkissä T.KÄÄNT-funktion laskennassa todennäköisyys-arvo on 0,05757 ja vapausasteet 45.

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.