Arbeta med Office-filer

Du kan redigera, ladda ned och konvertera Microsoft® Office-filer i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer.

Om du vill redigera en Office-fil kan du:

• Redigera filen i Office-kompatibilitetsläge (OCM).
  • Redigera filen direkt i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

Redigera Office-filer

Redigera en Office-fil direkt i Dokument, Kalkylark eller Presentationer

Om du vill arbeta med andra i en fil i realtid kan du redigera en Office-fil direkt i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

Redigera en Office-fil direkt

Dubbelklicka på Office-filen i Google Drive. Filen öppnas i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

Tips!

• Lösenordsskyddade filer öppnas i visningsprogrammet.
  • Google Dokument, Kalkylark och Presentationer har inte stöd för lösenordsskyddade filer.

Funktioner som inte stöds

Följande funktioner stöds inte när du redigerar med Dokument, Kalkylark eller Presentationer:

• Lösenordsskyddade filer kan förhandsgranskas i Google Drive men inte konverteras till Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer. Lösenordsskyddade Office-filer som öppnas från Drive öppnas i förhandsgranskningen.
  • Makron (du kan implementera ditt makro i Apps Script).
  • Inbäddade diagram och videor konverteras till bilder i Word- och PowerPoint-filer.
  • Länkade kalkylark i Excel-filer.
  • När du överför skyddade arbetsböcker och arbetsblad från Excel till Google Kalkylark blir dina låsta och dolda celler synliga och kan redigeras i Google Kalkylark.
  • SmartArt-bilder konverteras till Google Teckningar.

Redigera filer i Office-kompatibilitetsläge (OCM)

Du kan använda Office-kompatibilitetsläge (OCM) om du vill öppna och redigera Office-filer. Med OCM kan du öppna och redigera Office-filer i Drive, startskärmarna för Dokument, Kalkylark och Presentationer samt Gmail.

Använda OCM med Google Dokument, Kalkylark och Presentationer

Du kan bara använda OCM i webbläsaren Chrome på datorn.

1. Öppna ett fönster i webbläsaren Chrome.
  2. Installera Chrome-tillägget Office-redigering för Dokument, Kalkylark och Presentationer.
  3. Öppna en Office-fil och börja redigera.

Så här vet du att du kan redigera Office-filer:

1. Öppna en Office-fil.
  2. Klicka på menyn Arkiv.
  3. Om Office-kompatibilitetsläge visas på menyn kan du redigera filen eller spara den i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

Tips! Läs anvisningarna i hjälpcentret för Chromebook om du vill redigera Office-filer på en Chromebook.

Ladda ned Office-filer

Så här laddar du ned Office-filer med hjälp av OCM:

1. Öppna ett fönster i webbläsaren Chrome.
  2. Öppna en Office-fil.
  3. I det övre högra hörnet klickar du på Ladda ned.

Kompatibla filtyper

Öppna ett avsnitt nedan och läs mer om:

Filtyper som kan öppnas med OCM

Följande filtyper kan öppnas i Office-kompatibilitetsläge (OCM):

• Dokument: .doc (om nyare än Microsoft® Office 95), .docx
  • Kalkylark: .xls (om nyare än Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlt, .xlsm, xltm, xlam
  • Presentationer: .ppt (om nyare än Microsoft® Office 95), .pptx
Filtyper som du kan konvertera till Dokument, Kalkylark eller Presentationer

Följande filtyper kan konverteras till Google Dokument, Kalkylark och Presentationer:

• Dokument: .doc (om nyare än Microsoft® Office 95), .docx, .docm .dot, .dotx, .dotm, .html, plain text (.txt), .rtf, .odt
  • Kalkylark: .xls (om nyare än Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlsm, .xlt, .xltx, .xltm .ods, .csv, .tsv, .txt, .tab
  • Presentationer: .ppt (om nyare än Microsoft® Office 95), .pptx, .pptm, .pps, .ppsx, .ppsm, .pot, .potx, .potm, .odp
  • Teckningar: .wmf, .emf
  • OCR: .jpg, .gif, .png, .pdf
Filtyper som du kan ladda ned eller spara i ett Office-format

Detta är de Office-filtyper som kan sparas i Office-format:

• Dokument: .docx
  • Kalkylark: .xlsx
  • Presentationer: .pptx
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.