Jobb med Office-filer

Du kan redigere, laste ned og konvertere Microsoft® Office-filer i Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner.

Når du vil redigere en Office-fil, kan du enten

• redigere filen i Office-kompatibel modus (OCM)
  • redigere filen direkte i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner

Rediger Office-filer

Rediger Office-filer direkte i Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner

Hvis du vil samarbeide med andre om en fil i sanntid, kan du redigere en Office-fil direkte i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.

Rediger Office-filer direkte

Dobbeltklikk på Office-filen i Google Disk. Da åpnes filen i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.

Tips:

• Passordbeskyttede filer åpnes i visningsmodus.
  • Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner støtter ikke passordbeskyttede filer.

Funksjoner som ikke støttes

Funksjonene nedenfor støttes ikke når du redigerer filer i Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner:

• Det er mulig å ta en forhåndskikk på passordbeskyttede filer i Google Disk, men de kan ikke konverteres til Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner. Passordbeskyttede Office-filer som åpnes fra Disk, vises i en forhåndsvisning.
  • Makroer (du kan implementere makroen i Google Apps-skript).
  • Innebygde diagrammer og videoer i Word- og PowerPoint-filer blir konvertert til bilder.
  • Tilknyttede regneark i Excel-filer.
  • Når du overfører beskyttede arbeidsbøker og regneark fra Excel til Google Regneark, blir de låste og skjulte cellene dine synlige og redigerbare i Google Regneark.
  • SmartArt-bilder blir konvertert til Google Tegninger.

Rediger filer i Office-kompatibel modus (OCM)

Du kan bruke Office-kompatibel modus (OCM) til å åpne og redigere Office-filer. Med OCM kan du åpne og redigere Office-filer i Disk, i Gmail samt på startsidene og i appene for Dokumenter, Regneark og Presentasjoner.

Bruk OCM med Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner

Du kan bare bruke OCM via en Chrome-nettleser på datamaskinen din.

1. Åpne et vindu i Chrome-nettleseren.
  2. Installer Chrome-utvidelsen Office-redigering for Dokumenter, Regneark og Presentasjoner.
  3. Åpne en Office-fil og begynn å redigere.

Slik vet du at du kan redigere Office-filer:

1. Åpne en Office-fil.
  2. Klikk på Fil-menyen.
  3. Hvis du ser «Office-kompatibel modus» i menyen, kan du redigere filen eller lagre den i Google Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner.

Tips: Når du skal redigere Office-filer på Chromebook, kan du se veiledningen i brukerstøtten for Chromebook.

Last ned Office-filer

Slik laster du ned Office-filer med OCM:

1. Åpne et vindu i Chrome-nettleseren.
  2. Åpne en Office-fil.
  3. Klikk på Last ned øverst til høyre.

Kompatible filtyper

Åpne en del nedenfor for å se følgende:

Filtyper du kan åpne med OCM

Dette er filtypene som kan åpnes med Office-kompatibel modus (OCM):

• dokumenter: .doc (hvis nyere enn Microsoft® Office 95), .docx
  • regneark: .xls (hvis nyere enn Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlt, .xlsm, .xltm, .xlam
  • presentasjoner: .ppt (hvis nyere enn Microsoft® Office 95), .pptx
Filtyper du kan konvertere til Dokumenter, Regneark eller Presentasjoner

Dette er filtypene som kan konverteres til Google Dokumenter, Regneark og Presentasjoner:

• dokumenter: .doc (hvis nyere enn Microsoft® Office 95), .docx, .docm .dot, .dotx, .dotm, .html, ren tekst (.txt), .rtf, .odt
  • regneark: .xls (hvis nyere enn Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlsm, .xlt, .xltx, .xltm .ods, .csv, .tsv, .txt, .tab
  • presentasjoner: .ppt (hvis nyere enn Microsoft® Office 95), .pptx, .pptm, .pps, .ppsx, .ppsm, .pot, .potx, .potm, .odp
  • tegninger: .wmf, .emf
  • OCR: .jpg, .gif, .png, .pdf
Filtyper du kan laste ned eller lagre i Office-format

Dette er Office-filtyper som kan lagres tilbake til Office-format:

• dokumenter: .docx
  • regneark: .xlsx
  • presentasjoner: .pptx
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.