Werken met Office-bestanden

Je kunt Microsoft® Office-bestanden bewerken, downloaden en converteren in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Als je een Office-bestand wilt bewerken, kun je dit op 2 manieren doen:

• Bewerk het bestand in de Office-compatibiliteitsmodus (OCM).
  • Bewerk het bestand rechtstreeks in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Office-bestanden bewerken

Bestanden bewerken in de Office-compatibiliteitsmodus (OCM)

Als je Office-bestanden wilt openen en bewerken, kun je de Office-compatibiliteitsmodus gebruiken. In deze modus kun je Office-bestanden openen en bewerken die zijn opgeslagen in Drive, Gmail, de startschermen van Documenten, Spreadsheets of Presentaties of de apps Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

• De Office-compatibiliteitsmodus zit standaard in de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties op je mobiele apparaat.
  • Wanneer je een Office-bestand opent in een van deze apps, kun je het dus ook bewerken.

Een Office-bestand converteren naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Als je samen met anderen in realtime aan een Office-bestand wilt werken, kun je het converteren naar de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-indeling.

Een Office-bestand converteren

1. Open de app Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Open een Office-bestand.
  3. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  4. Tik naast 'Office-compatibiliteitsmodus' op het vraagteken.
  5. Tik op Opslaan als Google-document (of Google-spreadsheet of Google-presentatie).
  6. Wacht tot het bestand wordt geconverteerd naar een Google-document, -spreadsheet of -presentatie.

Niet-ondersteunde functies

Sommige functies worden niet ondersteund tijdens de conversie naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties. Houd rekening met de volgende punten:

• Met een wachtwoord beveiligde bestanden kunnen niet worden geconverteerd.
  • Macro's kunnen niet worden geconverteerd (je kunt de macro implementeren in Apps Script).
  • Ingesloten diagrammen en video's in Word- en PowerPoint-bestanden worden geconverteerd naar afbeeldingen.
  • Gelinkte spreadsheets in Excel-bestanden kunnen niet worden geconverteerd.
  • SmartArt-afbeeldingen worden geconverteerd naar Google Tekeningen.

Bestanden opslaan en exporteren naar een Office-indeling

Nadat je een Office-bestand hebt bewerkt (door het te converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties of door gebruik te maken van de Office-compatibiliteitsmodus) kun je het bestand opslaan en weer exporteren naar een Office-indeling om het met anderen te delen.

Een Google-document, -spreadsheet of -presentatie weer opslaan als Office-bestand:

1. Open de app Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik naast een bestand op Meer Meer.
  3. Kies Delen en exporteren.
  4. Selecteer Opslaan als Word (of Excel of PowerPoint).

Je kunt het Office-bestand ook eenvoudig naar iemand verzenden. Selecteer hiervoor Delen en exporteren en dan Een kopie verzenden en dan Word (of Excel of PowerPoint) en dan OK.

Geschikte bestandstypen

Open elk gedeelte hieronder voor meer informatie:

Bestandstypen die je kunt openen in de Office-compatibiliteitsmodus

Dit zijn de bestandstypen die je kunt openen in de Office-compatibiliteitsmodus:

• Documenten: .doc (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .docx
  • Spreadsheets: .xls (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlt, .xlsm, xltm, xlam
  • Presentaties: .ppt (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .pptx
Bestandstypen die je kunt converteren naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Dit zijn de bestandstypen die je kunt converteren naar Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties:

• Documenten: .doc (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .docx, .docm .dot, .dotx, .dotm, .html, platte tekst (.txt), .rtf, .odt
  • Spreadsheets: .xls (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlsm, .xlt, .xltx, .xltm .ods, .csv, .tsv, .txt, .tab
  • Presentaties: .ppt (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .pptx, .pptm, .pps, .ppsx, .ppsm, .pot, .potx, .potm, .odp
  • Tekeningen: .wmf, .elf
  • OCR: .jpg, .gif, .png, .pdf
Bestandstypen die je kunt downloaden of opslaan in een Office-indeling

Dit zijn de Office-bestandstypen die je opnieuw kunt opslaan in een Office-indeling:

• Documenten: .docx
  • Spreadsheets: .xlsx
  • Presentaties: .pptx
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.