We hebben meldingen ontvangen dat sommige gebruikers onverwacht zijn uitgelogd van hun accounts. We voeren een onderzoek uit. U hoeft zich echter geen zorgen te maken. Er is geen aanwijzing dat dit verband houdt met phishing of andere beveiligingsdreigingen voor accounts. Probeer nogmaals in te loggen via accounts.google.com. Als u uw wachtwoord niet meer weet, gebruikt u deze link om uw wachtwoord te herstellen. Als u authenticatie in twee stappen gebruikt, kan er een vertraging zijn opgetreden bij het ontvangen van uw sms-code. Probeer het opnieuw of gebruik back-upcodes.

Werken met Office-bestanden

Je kunt Microsoft® Office-bestanden bewerken, downloaden en converteren in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Als je een Office-bestand wilt bewerken, kun je dit op twee manieren doen:

• Het bestand bewerken in de Office-compatibiliteitsmodus (OCM).
  • Het bestand converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Nadat je een Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand hebt bewerkt, kun je het opslaan en exporteren als Office-bestand om het met anderen te delen.

Office-bestanden bewerken

Bestanden bewerken in de Office-compatibiliteitsmodus (OCM)

Als je Office-bestanden wilt openen en bewerken, kun je de Office-compatibiliteitsmodus gebruiken. In deze modus kun je Office-bestanden openen en bewerken die zijn opgeslagen in Drive, Gmail, de startschermen van Documenten, Spreadsheets of Presentaties of de apps Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

De Office-compatibiliteitsmodus gebruiken met Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Je kunt de Office-compatibiliteitsmodus alleen gebruiken in de Chrome-browser op je computer.

1. Open een Chrome-browservenster.
  2. Installeer de Chrome-extensie Office Editor voor Documenten, Spreadsheets en Presentaties.
  3. Open een Office-bestand om dit te bewerken.

Hoe weet je of je Office-bestanden kunt bewerken?

1. Open een Office-bestand.
  2. Klik op het menu Bestand.
  3. Controleer of het menu de optie 'Office-compatibiliteitsmodus' bevat. Is dat het geval, dan kun je het bestand bewerken of opslaan in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Opmerking: Wil je Office-bestanden bewerken op een Chromebook, lees dan de instructies in het Helpcentrum van Chromebook.

Office-bestanden downloaden

Office-bestanden downloaden via de Office-compatibiliteitsmodus:

1. Open een Chrome-browservenster.
  2. Open een Office-bestand.
  3. Klik op Downloaden in de rechterbovenhoek.

Een Office-bestand converteren naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Als je samen met anderen in realtime aan een Office-bestand wilt werken, kun je het converteren naar de Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-indeling.

Een Office-bestand converteren

1. Log in bij Drive of een van de startschermen van Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik met de rechtermuisknop op het gewenste bestand.
  3. Selecteer Openen met en vervolgens Google Documenten (of Google Spreadsheets of Google Presentaties).

Als je een Office-bestand in de Office-compatibiliteitsmodus bewerkt, kun je het converteren door te klikken op Bestand en vervolgens Opslaan als Google-document (of Google-spreadsheet of Google-presentaties).

Niet-ondersteunde functies

De volgende functies worden niet ondersteund tijdens de conversie naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties:

• Met een wachtwoord beveiligde bestanden
  • Macro's (je kunt je macro implementeren in Apps Script)
  • Ingesloten diagrammen in Word- en PowerPoint-bestanden
  • Gekoppelde spreadsheets in Excel-bestanden
  • SmartArt wordt niet ondersteund, maar geconverteerd naar Tekeningen.

Bestanden opslaan en exporteren naar een Office-indeling

Nadat je een Office-bestand hebt bewerkt (door het te converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties of door gebruik te maken van de Office-compatibiliteitsmodus) kun je het bestand opslaan en weer exporteren naar een Office-indeling om het met anderen te delen.

Een Google-document, -spreadsheet of -presentatie weer opslaan als Office-bestand:

1. Open het bestand.
  2. Klik op Bestand en vervolgens Downloaden als.
  3. Kies een bestandsindeling.

Geschikte bestandstypen voor de Office-compatibiliteitsmodus

Open een van de onderstaande gedeelten voor meer informatie over:

Bestandstypen die je kunt openen met de Office-compatibiliteitsmodus

Dit zijn de bestandstypen die je kunt openen met de Office-compatibiliteitsmodus:

• Documenten: .doc (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .docx
  • Spreadsheets: .xls (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlt, .xlsm, xltm, xlam
  • Presentaties: .ppt (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .pptx
Bestandstypen die je kunt converteren naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Dit zijn de bestandstypen die je kunt converteren naar Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties:

• Documenten: .doc (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .docx, .docm .dot, .dotx, .dotm, .html, platte tekst (.txt), .rtf, .odt
  • Spreadsheets: .xls (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlsm, .xlt, .xltx, .xltm .ods, .csv, .tsv, .txt, .tab
  • Presentaties: .ppt (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .pptx, .pptm, .pps, .ppsx, .ppsm, .pot, .potx, .potm, .odp
  • Tekeningen: .wmf, .emf
  • OCR: .jpg, .gif, .png, .pdf
Bestandstypen die je kunt downloaden of opslaan in een Office-indeling

Dit zijn de Office-bestandstypen die je opnieuw kunt opslaan in een Office-indeling:

• Documenten: .docx
  • Spreadsheets: .xlsx
  • Presentaties: .pptx

Mary is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat je van deze pagina vindt.