Werken met Office-bestanden

U kunt Microsoft® Office-bestanden bewerken, downloaden en converteren in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Als u een Office-bestand wilt bewerken, kunt u dit op twee manieren doen:

• Het bestand bewerken in de Office-compatibiliteitsmodus (OCM).
  • Het bestand converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Nadat u een Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand heeft bewerkt, kunt u het opslaan en exporteren als Office-bestand om het met anderen te delen.

Office-bestanden bewerken

Bestanden bewerken in de Office-compatibiliteitsmodus (OCM)

Als u Office-bestanden wilt openen en bewerken, kunt u de Office-compatibiliteitsmodus gebruiken. In deze modus kunt u Office-bestanden openen en bewerken die zijn opgeslagen in Drive, Gmail, de startschermen van Documenten, Spreadsheets of Presentaties of de apps Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Computer

U kunt de Office-compatibiliteitsmodus alleen gebruiken in de Chrome-browser op uw computer.

1. Open een Chrome-browservenster.
  2. Installeer de Chrome-extensie Office Editor voor Documenten, Spreadsheets en Presentaties.
  3. Open een Office-bestand om dit te bewerken.

Hoe weet u of u Office-bestanden kunt bewerken?

1. Open een Office-bestand.
  2. Klik op het menu Bestand.
  3. Controleer of het menu de optie 'Office-compatibiliteitsmodus' bevat. Is dat het geval, dan kunt u het bestand bewerken of opslaan in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Opmerking: Wilt u Office-bestanden bewerken op een Chromebook, lees dan de instructies in het helpcentrum van Chromebook.

Android of iOS

De Office-compatibiliteitsmodus is standaard opgenomen in de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties op uw mobiele apparaat. Wanneer u een Office-bestand opent in een van deze apps, kunt u het dus ook bewerken.

Office-bestanden downloaden

Office-bestanden downloaden via de Office-compatibiliteitsmodus:

1. Open een Chrome-browservenster.
  2. Open een Office-bestand.
  3. Klik op Downloaden in de rechterbovenhoek.

Een Office-bestand converteren naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Als u samen met anderen in realtime een Office-bestand wilt bewerken, kunt u het bestand converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Computer
  1. Log in bij Drive of een van de startschermen van Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een bestand.
  3. Selecteer Openen met > Documenten (of Spreadsheets of Presentaties).

Als u een Office-bestand bewerkt in de Office-compatibiliteitsmodus, kunt u het converteren door te klikken op Bestand > Opslaan als Google-document (of Google-spreadsheet of Google-presentatie).

Android of iOS
  1. Open de app Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Open een Office-bestand.
  3. Tik in de rechterbovenhoek op het pictogram Meer .
  4. Tik naast 'Office-compatibiliteitsmodus' op het vraagteken.
  5. Tik op Opslaan als Google-document (of Google-spreadsheet of Google-presentatie).
  6. Wacht tot het bestand wordt geconverteerd naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Niet-ondersteunde functies

De volgende functies worden niet ondersteund tijdens de conversie naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties:

• Met een wachtwoord beveiligde bestanden
  • Macro's
  • Ingesloten diagrammen in Word- en PowerPoint-bestanden
  • Gekoppelde spreadsheets in Excel-bestanden

Bestanden opslaan en exporteren naar een Office-indeling

Nadat u uw Office-bestanden heeft bewerkt (door ze te converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties of door gebruik te maken van de Office-compatibiliteitsmodus) kunt u de bestanden opslaan en weer exporteren naar de Office-indeling om ze met anderen te delen.

Computer

Een Google-document, -spreadsheet of -presentatie opnieuw opslaan als Office-bestand:

1. Open het bestand.
  2. Klik op het menu Bestand.
  3. Selecteer Downloaden als.
  4. Kies een bestandsindeling.
Android of iOS

Een Google-document, -spreadsheet of -presentatie opnieuw opslaan als Office-bestand:

1. Open de app Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik op het pictogram Meer naast het gewenste bestand.
  3. Kies Delen en exporteren.
  4. Selecteer Opslaan als Word (of Excel of PowerPoint).

Wilt u het Office-bestand naar iemand verzenden, dan kunt u dit ook doen door achtereenvolgens Opslaan en exporteren > Een kopie verzenden > Word (of Excel of PowerPoint) > OK te selecteren.

Compatibele bestandstypen

Open een van de onderstaande gedeelten voor meer informatie over:

Bestandstypen die u kunt openen met de Office-compatibiliteitsmodus

Dit zijn de bestandstypen die u kunt openen met de Office-compatibiliteitsmodus (OCM):

• Documenten: .doc (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .docx
  • Spreadsheets: .xls (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlt, .xlsm, xltm, xlam
  • Presentaties: .ppt (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .pptx
Bestandstypen die u kunt converteren naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Dit zijn de bestandstypen die u kunt converteren naar Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties:

• Documenten: .doc (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .docx, .docm .dot, .dotx, .dotm, .html, platte tekst (.txt), .rtf, .odt
  • Spreadsheets: .xls (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlsm, .xlt, .xltx, .xltm .ods, .csv, .tsv, .txt, .tab
  • Presentaties: .ppt (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .pptx, .pptm, .pps, .ppsx, .ppsm, .pot, .potx, .potm, .odp
  • Tekeningen: .wmf, .emf
  • OCR: .jpg, .gif, .png, .pdf
Bestandstypen die u kunt downloaden of opslaan in een Office-indeling

Dit zijn de Office-bestandstypen die u opnieuw kunt opslaan in een Office-indeling:

• Documenten: .docx
  • Spreadsheets: .xlsx
  • Presentaties: .pptx

Matt is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om hem te laten weten wat u van deze pagina vindt.