Werken met Office-bestanden

Je kunt Microsoft® Office-bestanden bewerken, downloaden en converteren in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Als je een Office-bestand wilt bewerken, kun je dit op twee manieren doen:

• Het bestand bewerken in de Office-compatibiliteitsmodus (OCM).
  • Het bestand converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Nadat je een Google Documenten-, Spreadsheets- of Presentaties-bestand hebt bewerkt, kun je het opslaan en exporteren als Office-bestand om het met anderen te delen.

Office-bestanden bewerken

Bestanden bewerken in de Office-compatibiliteitsmodus (OCM)

Als je Office-bestanden wilt openen en bewerken, kun je de Office-compatibiliteitsmodus gebruiken. In deze modus kun je Office-bestanden openen en bewerken die zijn opgeslagen in Drive, Gmail, de startschermen van Documenten, Spreadsheets of Presentaties of de apps Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Computer

Je kunt de Office-compatibiliteitsmodus alleen gebruiken in de Chrome-browser op je computer.

1. Open een Chrome-browservenster.
  2. Installeer de Chrome-extensie Office Editor voor Documenten, Spreadsheets en Presentaties.
  3. Open een Office-bestand om dit te bewerken.

Hoe weet je of je Office-bestanden kunt bewerken?

1. Open een Office-bestand.
  2. Klik op het menu Bestand.
  3. Controleer of het menu de optie 'Office-compatibiliteitsmodus' bevat. Is dat het geval, dan kun je het bestand bewerken of opslaan in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Opmerking: Wil je Office-bestanden bewerken op een Chromebook, lees dan de instructies in het helpcentrum van Chromebook.

Android of iOS

De Office-compatibiliteitsmodus is standaard opgenomen in de apps Documenten, Spreadsheets en Presentaties op je mobiele apparaat. Wanneer je een Office-bestand opent in een van deze apps, kun je het dus ook bewerken.

Office-bestanden downloaden

Office-bestanden downloaden via de Office-compatibiliteitsmodus:

1. Open een Chrome-browservenster.
  2. Open een Office-bestand.
  3. Klik op Downloaden in de rechterbovenhoek.

Een Office-bestand converteren naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Als je samen met anderen in realtime aan een Office-bestand wilt werken, kun je het bestand converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Computer
  1. Log in bij Drive of een van de startschermen van Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een bestand.
  3. Selecteer Openen met > Documenten (of Spreadsheets of Presentaties).

Als je een Office-bestand bewerkt in de Office-compatibiliteitsmodus, kun je het converteren door te klikken op Bestand > Opslaan als Google-document (of Google-spreadsheet of Google-presentatie).

Android of iOS
  1. Open de app Drive, Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Open een Office-bestand.
  3. Tik rechtsboven op het pictogram Meer .
  4. Tik naast 'Office-compatibiliteitsmodus' op het vraagteken.
  5. Tik op Opslaan als Google-document (of Google-spreadsheet of Google-presentatie).
  6. Wacht tot het bestand wordt geconverteerd naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Niet-ondersteunde functies

De volgende functies worden niet ondersteund tijdens de conversie naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties:

• Met een wachtwoord beveiligde bestanden
  • Macro's (je kunt je macro implementeren in Apps Script)
  • Ingesloten diagrammen in Word- en PowerPoint-bestanden
  • Gekoppelde spreadsheets in Excel-bestanden

Bestanden opslaan en exporteren naar een Office-indeling

Nadat je je Office-bestanden hebt bewerkt (door ze te converteren naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties of door gebruik te maken van de Office-compatibiliteitsmodus) kun je de bestanden opslaan en weer exporteren naar de Office-indeling om ze met anderen te delen.

Computer

Een Google-document, -spreadsheet of -presentatie opnieuw opslaan als Office-bestand:

1. Open het bestand.
  2. Klik op het menu Bestand.
  3. Selecteer Downloaden als.
  4. Kies een bestandsindeling.
Android of iOS

Een Google-document, -spreadsheet of -presentatie opnieuw opslaan als Office-bestand:

1. Open de app Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik op het pictogram Meer naast het gewenste bestand.
  3. Kies Delen en exporteren.
  4. Selecteer Opslaan als Word (of Excel of PowerPoint).

Wil je het Office-bestand naar iemand verzenden, dan kun je dit ook doen door achtereenvolgens Opslaan en exporteren > Een kopie verzenden > Word (of Excel of PowerPoint) > OK te selecteren.

Compatibele bestandstypen

Open een van de onderstaande gedeelten voor meer informatie over:

Bestandstypen die je kunt openen met de Office-compatibiliteitsmodus

Dit zijn de bestandstypen die je kunt openen met de Office-compatibiliteitsmodus:

• Documenten: .doc (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .docx
  • Spreadsheets: .xls (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlt, .xlsm, xltm, xlam
  • Presentaties: .ppt (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .pptx
Bestandstypen die je kunt converteren naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Dit zijn de bestandstypen die je kunt converteren naar Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties:

• Documenten: .doc (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .docx, .docm .dot, .dotx, .dotm, .html, platte tekst (.txt), .rtf, .odt
  • Spreadsheets: .xls (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlsm, .xlt, .xltx, .xltm .ods, .csv, .tsv, .txt, .tab
  • Presentaties: .ppt (indien nieuwer dan Microsoft® Office 95), .pptx, .pptm, .pps, .ppsx, .ppsm, .pot, .potx, .potm, .odp
  • Tekeningen: .wmf, .emf
  • OCR: .jpg, .gif, .png, .pdf
Bestandstypen die je kunt downloaden of opslaan in een Office-indeling

Dit zijn de Office-bestandstypen die je opnieuw kunt opslaan in een Office-indeling:

• Documenten: .docx
  • Spreadsheets: .xlsx
  • Presentaties: .pptx

Mary is expert op het gebied van Documenten en Drive en auteur van deze Help-pagina. Kies een van de onderstaande opties om haar te laten weten wat je van deze pagina vindt.