Werken met Office-bestanden

Je kunt Microsoft® Office-bestanden bewerken, downloaden en converteren in Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Als je een Office-bestand wilt bewerken, kun je dit op 2 manieren doen:

• Bewerk het bestand in de Office-compatibiliteitsmodus (OCM).
  • Bewerk het bestand rechtstreeks in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Office-bestanden bewerken

Office-bestanden rechtstreeks in Documenten, Spreadsheets of Presentaties bewerken

Als je samen met anderen in realtime aan een Office-bestand wilt werken, kun je het rechtstreeks in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties bewerken.

Een Office-bestand rechtstreeks bewerken

Dubbelklik in Google Drive op het Office-bestand. Het bestand wordt geopend in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Tips:

• Bestanden die met een wachtwoord zijn beveiligd, worden in de weergavemodus geopend.
  • Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties bieden geen ondersteuning voor bestanden die met een wachtwoord zijn beveiligd.

Niet-ondersteunde functies

De volgende functies worden niet ondersteund als je Office-documenten bewerkt in Documenten, Spreadsheets of Presentaties:

• Met een wachtwoord beveiligde bestanden kunnen wel worden bekeken in Google Drive, maar niet naar Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties worden geconverteerd. Met een wachtwoord beveiligde Office-bestanden die vanuit Drive worden geopend, worden als voorbeeld weergegeven.
  • Macro's kunnen niet worden geconverteerd (je kunt macro's implementeren in Apps Script).
  • Ingesloten diagrammen en video's in Word- en PowerPoint-bestanden worden geconverteerd naar afbeeldingen.
  • Gekoppelde spreadsheets in Excel-bestanden kunnen niet worden geconverteerd.
  • SmartArt-afbeeldingen worden geconverteerd naar Google Tekeningen.

Bestanden bewerken in de Office-compatibiliteitsmodus (OCM)

Als je Office-bestanden wilt openen en bewerken, kun je de Office-compatibiliteitsmodus gebruiken. In deze modus kun je Office-bestanden openen en bewerken die zijn opgeslagen in Drive, Gmail, de startschermen van Documenten, Spreadsheets of Presentaties of de apps Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

De Office-compatibiliteitsmodus gebruiken met Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties

Je kunt de Office-compatibiliteitsmodus alleen gebruiken in de Chrome-browser op je computer.

1. Open een browservenster in Chrome.
  2. Installeer de Chrome-extensie Office Editor voor Documenten, Spreadsheets en Presentaties.
  3. Open een Office-bestand om dit te bewerken.

Hoe weet je of je Office-bestanden kunt bewerken?

1. Open een Office-bestand.
  2. Klik op het menu Bestand.
  3. Controleer of het menu de optie Office-compatibiliteitsmodus bevat. Is dat het geval, dan kun je het bestand bewerken of opslaan in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Tip: Wil je Office-bestanden bewerken op een Chromebook, lees dan de instructies in het Helpcentrum van Chromebook.

Office-bestanden downloaden

Als je Office-bestanden wilt downloaden met OCM, doe je het volgende:

1. Open een browservenster in Chrome.
  2. Open een Office-bestand.
  3. Klik rechtsboven op Downloaden.

Geschikte bestandstypen

Open elk gedeelte hieronder voor meer informatie:

Bestandstypen die je kunt openen in de Office-compatibiliteitsmodus

Dit zijn de bestandstypen die je kunt openen in de Office-compatibiliteitsmodus:

• Documenten: .doc (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .docx
  • Spreadsheets: .xls (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlt, .xlsm, xltm, xlam
  • Presentaties: .ppt (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .pptx
Bestandstypen die je kunt converteren naar Documenten, Spreadsheets of Presentaties

Dit zijn de bestandstypen die je kunt converteren naar Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties:

• Documenten: .doc (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .docx, .docm .dot, .dotx, .dotm, .html, platte tekst (.txt), .rtf, .odt
  • Spreadsheets: .xls (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .xlsx, .xlsm, .xlt, .xltx, .xltm .ods, .csv, .tsv, .txt, .tab
  • Presentaties: .ppt (nieuwer dan Microsoft® Office 95), .pptx, .pptm, .pps, .ppsx, .ppsm, .pot, .potx, .potm, .odp
  • Tekeningen: .wmf, .elf
  • OCR: .jpg, .gif, .png, .pdf
Bestandstypen die je kunt downloaden of opslaan in een Office-indeling

Dit zijn de Office-bestandstypen die je opnieuw kunt opslaan in een Office-indeling:

• Documenten: .docx
  • Spreadsheets: .xlsx
  • Presentaties: .pptx