Föreslå ändringar i Google Dokument

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan föreslå ändringar i ett dokument utan att ändra texten. Om ägaren godkänner förslagen ersätter de det som stod där innan.

Föreslå ändringar av en fil

1. Öppna ett dokument i Google Dokument på datorn.
    • Markera texten som du vill ändra. En knapp visas i högermarginalen. Klicka på Föreslå ändringar add suggestion.
    • Om du inte ser Förslag add suggestion i verktygsfältet väljer du ett alternativ:
      • Klicka på Redigera edit längst upp till höger.
      • Välj Föreslå add suggestion på rullgardinsmenyn.
      • Klicka på Begär redigeringsåtkomst.
      • Be filägaren att dela dokumentet med dig som kommentator eller redigerare.
  2. Redigera dokumentet
    • Du ser ändringen i en ny färg. Allt du tar bort stryks över.
    • Om du vill lägga till fler detaljer klickar du på förslaget och skriver en kommentar. Klicka sedan på Svara.
  3. Filens ägare får ett e-postmeddelande om dina förslag och kan välja om de vill behålla dem.

Läs om hur du lägger till en kommentar i Google Dokument, Kalkylark eller Presentationer.

Godkänna eller avvisa förslag

Godkänna förslag ett i taget

1. Öppna ett dokument på docs.google.com på datorn.
  2. Välj en kommentar.
  3. Klicka på Godkänn  ​ eller Avvisa .

Om du vill se alla redigeringar klickar du på Kommentarer överst till höger.

Godkänn eller avvisa alla förslag

1. Öppna ett dokument på docs.google.com på datorn.
  2. Klicka på Verktyg följt av Granska föreslagna ändringar.
  3. En ruta visas uppe till höger.
  4. Om du vill kontrollera hur dokumentet kommer att se ut med eller utan ändringarna klickar du på nedåtpilen Nedåtpil och väljer ett alternativ.
  5. Klicka på Godkänn alla eller Avvisa alla.

Hantera dina förslag

Låta andra föreslå ändringar

Andra kan föreslå ändringar när du ger dem kommentars- eller redigeringsbehörighet till dokumentet.

Läs mer om hur du delar en fil.

Importera ett dokument med spårade ändringar

Detta händer när du konverterar filer mellan Googles dokumentredigerare och Microsoft Office:

• Alla spårade ändringar i Microsoft Office blir förslag i Googles dokumentredigerare.
  • Alla förslag i Googles dokumentredigerare blir spårade ändringar i Microsoft Office.