Bewerkingen voorstellen in Google Documenten

Je kunt wijzigingen in een document voorstellen zonder de oorspronkelijke tekst te veranderen. Als de eigenaar de voorgestelde wijzigingen goedkeurt, wordt de oorspronkelijke tekst vervangen door jouw suggesties.

Wijzigingen in een bestand voorstellen

1. Open op je computer een document op docs.google.com.
    • Als je 'Suggesties doen' niet ziet, klik je in de rechterbovenhoek op Bewerken en dan Suggesties doen. Is deze optie niet beschikbaar, vraag dan de eigenaar van het bestand of je wijzigingen mag voorstellen.
  2. Bewerk het document.
    • Je wijzigingen worden in een andere kleur weergegeven. Alles wat je verwijdert, wordt doorgehaald weergegeven.
    • Wil je meer informatie toevoegen, klik dan op je suggestie en typ een opmerking. Klik vervolgens op Reageren.
  3. De eigenaar van het bestand ontvangt een e-mail over je suggesties en kan beslissen of deze moeten worden behouden.

Meer informatie over het toevoegen van opmerkingen in Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.

Suggesties accepteren of afwijzen

Suggesties één voor één accepteren

1. Open op je computer een document op docs.google.com.
  2. Kies een opmerking.
  3. Kik op Accepteren of Afwijzen .

Als je alle bewerkingen wilt zien, ga je naar de rechterbovenhoek en klik je op Opmerkingen.

Alle suggesties accepteren of afwijzen

1. Open op je computer een document op docs.google.com.
  2. Klik op Extra en dan Voorgestelde bewerkingen bekijken.
  3. Rechtsboven wordt een vak weergegeven.
  4. Als je een voorbeeld wilt bekijken van hoe je document eruitziet met of zonder de wijzigingen, klik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en kies je een optie.
  5. Klik op Alles accepteren of Alles afwijzen.

Je suggesties beheren

Anderen wijzigingen laten voorstellen

Mensen kunnen bewerkingen voorstellen wanneer je hen toestemming geeft om je document te bewerken of erop te reageren.

Meer informatie over het delen van je bestand.

Een document met bijgehouden wijzigingen importeren

Let op het volgende wanneer je bestanden converteert tussen de editors van Google Documenten en Microsoft Office:

• Bijgehouden wijzigingen in Microsoft Office worden als suggesties weergegeven in de editors van Google Documenten.
  • Suggesties in de editors van Google Documenten worden als bijgehouden wijzigingen weergegeven in Microsoft Office.