Muokkausten ehdottaminen Google Docsissa

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit tehdä dokumentteihin muutosehdotuksia muuttamatta alkuperäistä tekstiä. Jos dokumentin omistaja hyväksyy ehdotukset, ne korvaavat alkuperäisen tekstin.

Muutosten ehdottaminen tiedostoon

1. Avaa dokumentti tietokoneella Google Docsissa.
    • Valitse muutettava teksti. Oikeaan marginaaliin tulee painike. Klikkaa Ehdota muutoksia add suggestion.
    • Jos et näe Ehdota add suggestion ‑kohtaa yläpalkissa, valitse sopiva vaihtoehto:
      • Valitse oikeasta yläkulmasta Muokkaa edit.
      • Valitse avattavasta valikosta Ehdota add suggestion.
      • Valitse Pyydä muokkausoikeutta.
      • Pyydä tiedoston omistajaa jakamaan dokumentti sinulle niin, että saat kommentoijan tai muokkaajan oikeudet.
  2. Muokkaa dokumenttia.
    • Muutos näkyy erivärisenä. Poistamasi kohdat näkyvät yliviivattuina.
    • Voit lisätä tietoja klikkaamalla ehdotustasi ja kirjoittamalla kommentin. Klikkaa sitten Vastaa.
  3. Tiedoston omistaja saa ehdotuksista sähköpostiviestin, minkä jälkeen hän voi päättää, säilytetäänkö ehdotukset.

Katso, miten voit lisätä kommentin Google Docs-, Sheets- tai Slides-tiedostoon.

Ehdotusten hyväksyminen ja hylkääminen

Ehdotusten hyväksyminen yksitellen

1. Avaa dokumentti tietokoneella osoitteessa docs.google.com.
  2. Valitse kommentti.
  3. Valitse Hyväksy  ​ tai Hylkää .

Voit nähdä kaikki muokkaukset klikkaamalla oikeasta yläkulmasta Kommentit.

Kaikkien ehdotusten hyväksyminen tai hylkääminen

1. Avaa dokumentti tietokoneella osoitteessa docs.google.com.
  2. Valitse Työkalut ja sitten Tarkista ehdotetut muokkaukset.
  3. Oikeaan yläkulmaan avautuu ruutu.
  4. Voit esikatsella dokumentin muutosten kanssa ja ilman klikkaamalla alanuolta Alanuoli ja valitsemalla haluamasi vaihtoehdon.
  5. Valitse Hyväksy kaikki tai Hylkää kaikki.

Ehdotusten ylläpito

Anna muiden ehdottaa muutoksia

Muut voivat ehdottaa muutoksia, kun annat heille dokumentin kommentointi- tai muokkausoikeudet.

Katso, miten voit jakaa tiedoston.

Jäljitettyjä muutoksia sisältävän dokumentin tuominen

Kun muunnat tiedostoja Google Docs ‑editorien ja Microsoft Officen välillä:

• Microsoft Office ‑tiedoston jäljitetyistä muutoksista tulee ehdotuksia Google Docs ‑editoreissa.
  • Google Docs ‑editorien ehdotuksista tulee jäljitettyjä muutoksia Microsoft Officessa.