Ta bort ett dokument, ett kalkylblad eller en presentation

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Det går att ta bort ett dokument, ett kalkylark eller en presentation från startskärmen i Google Dokument, Kalkylark och Presentationer.

Ta bort en fil

1. Öppna appen Drive, Dokument, Kalkylark eller Presentationer.
  2. Sök efter filen som du vill ta bort.
  3. Tryck på Mer  > Ta bort.

När du tar bort en fil med någon av apparna, tas den även bort från de övriga apparna. Om du till exempel tar bort ett dokument med Dokument-appen, tas det även bort automatiskt från Drive-appen.

Återskapa borttagna filer

Visa och återställa objekt borttagna med en app genom att öppna Drive på webben och öppna avsnittet Papperskorg.

Obs! Om du tar bort ett delat dokument, ett kalkylblad eller en presentation som du äger tas det bort helt från Drive för alla medarbetare och de har inte längre åtkomst till dokumentet. Innan du tar bort ett dokument kanske du vill göra någon annan till ägare så att andra fortfarande har åtkomst till det.