Een document, spreadsheet of presentatie verwijderen

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt een document, spreadsheet of presentatie verwijderen op het startscherm van Google Documenten, Spreadsheets en Presentaties.

Een bestand in de prullenbak plaatsen

Als je een bestand wilt verwijderen, kun je het in de prullenbak plaatsen. Het bestand blijft daar staan totdat je de prullenbak leegmaakt.

Ben je de eigenaar van het bestand, dan kunnen anderen het nog steeds bekijken. Pas nadat je de prullenbak hebt leeggemaakt, is het niet meer toegankelijk voor anderen. Ben je niet de eigenaar, dan blijft het bestand toegankelijk voor anderen, ook nadat je de prullenbak hebt leeggemaakt.

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik op Meer Meer naast het bestand dat je wilt verwijderen.
  3. Tik op Verwijderen.

Nadat je een bestand hebt verwijderd met behulp van een van de apps, wordt het ook uit de andere apps verwijderd. Als je bijvoorbeeld een document verwijdert via de Documenten-app, wordt het document ook automatisch uit de Drive-app verwijderd.

Een bestand uit de prullenbak terugzetten

Als je een bestand in de prullenbak hebt geplaatst maar later van gedachten verandert, kun je het weer terugzetten.

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Prullenbak.
  4. Tik op Meer Meer naast het bestand dat je wilt terugzetten.
  5. Tik op Herstellen.

Als je niet de eigenaar van het bestand bent, kun je de eigenaar vragen om het bestand terug te zetten. Verwijder je een gedeeld item (document, spreadsheet of presentatie) waarvan jij de eigenaar bent, dan wordt het item voor alle bijdragers verwijderd en hebben ze dus geen toegang meer. Het kan daarom handig zijn iemand anders eigenaar van het item te maken voordat je het verwijdert, zodat het toegankelijk blijft voor andere bijdragers.

De prullenbak leegmaken

Je kunt een bestand definitief verwijderen in de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties, of de hele prullenbak leegmaken in de app Google Drive. Nadat je een bestand definitief hebt verwijderd, raakt iedereen met wie je het hebt gedeeld de toegang tot het bestand kwijt. Wil je dat het bestand toegankelijk blijft voor anderen, dan kun je de eigendom aan iemand anders overdragen.

Een afzonderlijk bestand definitief verwijderen

1. Open de app Google Documenten, Spreadsheets of Presentaties.
  2. Tik linksboven op Menu Menu.
  3. Tik op Prullenbak.
  4. Tik op Meer Meer naast het bestand dat je wilt verwijderen.
  5. Tik op Definitief verwijderen.

De hele prullenbak leegmaken

Gebruik de Google Drive-app als je de hele prullenbak wilt leegmaken.
true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.