Google Spreadsheets gebruiken

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Met de Google Spreadsheets-app voor iPhone en iPad kun je zowel Google-spreadsheets als Microsoft Excel®-bestanden maken, bekijken en bewerken. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen met de Google Spreadsheets-app:

Stap 1: Download de Google Spreadsheets-app

1. Open Google Spreadsheets in de App Store.
  2. Tik op DOWNLOAD en dan INSTALLEER. De Google Spreadsheets-app wordt nu weergegeven op je startscherm.

Stap 2: Maak of bewerk een spreadsheet

Werken met verschillende bestandsindelingen

Met de Google Spreadsheets-app kun je bestanden uploaden en downloaden.

• Importeren: je kunt xls- en xlsx-bestanden openen en bewerken.
  • Exporteren: je kunt documenten als pdf- of xlsx-bestand exporteren.
Snelle acties gebruiken op iPhones met 3D Touch

Met snelle acties kun je recente spreadsheets openen, sjablonen gebruiken en nieuwe spreadsheets maken. Je moet de vergrendeling met toegangscode uitschakelen om recente spreadsheets in het menu te kunnen zien.

Opmerking: Deze mogelijkheid is alleen beschikbaar voor iPhones met 3D Touch (iPhone 6s/6s+ of nieuwer).

1. Tik hard op de Google Spreadsheets-app om naar het menu met snelle acties te gaan. Het menu met snelle acties wordt geopend.
  2. Tik op een van deze opties in de lijst:
    • De laatste twee spreadsheets die je hebt geopend of bewerkt.
    • Sjablonen: hiermee open je het menu met sjablonen.
    • Maken: hiermee maak je een lege spreadsheet.
  3. Je spreadsheet of sjabloon wordt geopend in de Google Spreadsheets-app.

Stap 3: Deel en werk samen met anderen

Je kunt bestanden en mappen delen met andere mensen en kiezen welke rechten je ze geeft: weergeven, bewerken of reageren.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.