Ange ett kalkylarks placering och beräkningsinställningar

Du kan ändra ett kalkylarks språk, tidszon, beräkningsinställningar och funktionsspråk i Google Kalkylark.

När du gör en ändring tillämpas den på hela kalkylarket. Alla som jobbar med det ser ändringarna, oavsett var de befinner sig.

Ändra språk och tidszon

När du ändrar språk och tidszon i ett kalkylark ändras kalkylarkets standardvaluta samt datum- och sifferformatering.

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Klicka på Arkiv följt av Inställningar.
  3. Under Allmänt klickar du på menyerna Språkkod och Tidzon för och ändrar dina inställningar.
  4. Klicka på Spara inställningar.

Om du ändrar språket ändras inte språkinställningen i Google Kalkylark. Du kan ställa in språket i inställningarna för Google-kontot.

Ändra språk för funktioner

Du kan ändra språket i Google Kalkylark-funktioner mellan svenska och 21 andra språk.

1. Kontrollera att inställningen är ett annat språk än svenska i inställningarna för Google-kontot.
  2. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  3. Klicka på Arkiv följt av Inställningar.
  4. Under Visningsspråk avmarkerar du Använd alltid svenska funktionsnamn om du vill se funktionerna på ditt visningsspråk.
  5. Klicka på Spara inställningar.

Språkalternativ

Google Kalkylark har stöd för funktioner på följande språk:

• tjeckiska
  • danska
  • holländska
  • engelska
  • estniska
  • finska
  • franska
  • tyska
  • ungerska
  • italienska
  • japanska
  • malajiska
  • norska (bokmål)
  • polska
  • portugisiska (Portugal)
  • portugisiska (Brasilien)
  • ryska
  • slovenska
  • spanska
  • svenska
  • turkiska
  • ukrainska
Välj hur ofta formler beräknas

När ett värde i ett arbetsblad ändras kan ändringen automatiskt utlösa en omräkning.

Om till exempel cell A1 = 5 och inga andra flikar, celler eller formler hänvisar till A1, sker ingen omräkning när du ändrar värdet i A1 från 5 till 7.

Om andra flikar, celler eller formler hänvisar till A1 aktiveras en omräkning automatiskt när du ändrar A1. Exempel: B1 innehåller formeln =A1+10.

Vissa funktioner måste ha specifika kontroller för hur ofta vi en omräkning ska utlösas. Till exempel rörliga funktioner som IDAG, NU, SLUMP och SLUMP:MELLAN eftersom dessa värden ändrar sig hela tiden. IDAG ändras varje dag, NU ändras varje sekund och SLUMP och SLUMP:MELLAN ändras med oändlig frekvens.

Detta kan medföra att hela arbetsbladet slutar fungera. Så här väljer du hur ofta formler beräknas:

1. På datorn öppnar du ett kalkylark i Google Kalkylark.
  2. Klicka på Arkiv följt av Inställningar följt av Beräkning.
  3. Välj inställningar för:
    • Omberäkning: Anger hur ofta vissa formler uppdateras.
    • Iterativ beräkning: Anger hur många gånger en formel med en cirkelreferens kan förekomma.
  4. Klicka på Spara inställningar.

Funktioner som hämtar data utanför kalkylarket beräknas vid följande tidpunkter:

• ImportRange: 30 minuter
  • ImportHtml, ImportFeed, ImportData, ImportXml: 1 timme
  • GoogleFinance: kan vara fördröjd upp till 20 minuter