Angi et regnearks lokalitet og beregningsinnstillinger

Du kan endre et regnearks lokalitet, tidssone, beregningsinnstillinger og funksjonsspråk i Google Regneark.

Når du gjør en endring, gjøres den for hele regnearket. Alle som jobber med regnearket ser endringene, uavhengig av hvor de befinner seg.

Endre lokalitet og tidssone

Når du endrer lokalitet og tidssone for et regneark, endres regnearkets standardformat for valuta, dato og tall.

1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Klikk på Fil og så Regnearkinnstillinger.
  3. Under «Generelt» klikker du på menyene «Lokalitet» og «Tidssone» for å endre innstillingene.
  4. Klikk på Lagre innstillinger.

Hvis du endrer lokaliteten, endres ikke språkinnstillingene dine i Google Regneark. Du kan angi språket i innstillingene for Google-kontoen.

Endre språket for funksjoner

Du kan bytte språk for Google Regneark-funksjonene fra engelsk til 21 andre språk.

1. Kontrollér at et ikke-engelsk språk er angitt i innstillingene for Google-kontoen.
  2. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  3. Klikk på Fil og så Regnearkinnstillinger.
  4. Under «Visningsspråk» fjerner du avmerkingen for «Bruk alltid engelske funksjonsnavn» for å se funksjoner på visningsspråket.
  5. Klikk på Lagre innstillinger.

Språkalternativer

Google Sheets har støtte for funksjoner på følgende språk:

• tsjekkisk
  • dansk
  • nederlandsk
  • engelsk
  • estisk
  • finsk
  • fransk
  • tysk
  • ungarsk
  • italiensk
  • japansk
  • malaysisk
  • norsk (bokmål)
  • polsk
  • portugisisk (Portugal)
  • portugisisk (Brasil)
  • russisk
  • slovensk
  • spansk
  • svensk
  • tyrkisk
  • ukrainsk
Velg hvor ofte formler beregnes
  1. Åpne et regneark i Google Regneark på en datamaskin.
  2. Klikk på Fil og så Regnearkinnstillinger og så Beregning.
  3. Velg innstillinger for:
    • Nye beregninger: Angir hvor ofte visse formler skal oppdateres.
    • Iterativ beregning: Angir hvor mange ganger en formel med sirkelreferanse kan forekomme.
  4. Klikk på Lagre innstillinger.

Funksjoner som henter data utenfor regnearket, beregnes på nytt med følgende hyppighet:

• ImportRange: 30 minutter
  • ImportHtml, ImportFeed, ImportData, ImportXml: 1 time
  • GoogleFinance: kan være forsinket med opptil 20 minutter