Angiv placerings- og beregningsindstillinger for et regneark

Du kan ændre et regnearks landestandard, tidszone, beregningsindstillinger og funktionssprog i Google Sheets.

Når du foretager en ændring, gælder den for hele regnearket. Alle, der arbejder på regnearket, kan se ændringerne, uanset hvor de er.

Skift landestandard og tidszone

Når du ændrer landestandard og tidszone i et regneark, ændrer det regnearkets standardvaluta, -dato og -talformat.

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på Fil og så Indstillinger.
  3. Klik på menuerne "Landestandard" og "Tidszone" under "Generelt" for at ændre dine indstillinger.
  4. Klik på Gem indstillinger.

Selvom du ændrer landestandarden, ændrer det ikke sprogindstillingerne i Google Sheets. Du kan angive sproget i Google-kontoindstillingerne.

Skift sprog for funktioner

Du kan skifte sprog for funktioner i Google Sheets. Vælg mellem engelsk og 21 andre sprog.

1. Sørg for, at du har angivet et sprog, der ikke er engelsk, i Google-kontoindstillingerne.
  2. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  3. Klik på Fil og så Indstillinger.
  4. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet for "Brug altid engelske funktionsnavne" under "Visningssprog" for at se funktioner på dit visningssprog.
  5. Klik på Gem indstillinger.

Sprogindstillinger

Google Sheets understøtter funktioner på følgende sprog:

• Tjekkisk
  • Dansk
  • Hollandsk
  • Engelsk
  • Estisk
  • Finsk
  • Fransk
  • Tysk
  • Ungarsk
  • Italiensk
  • Japansk
  • Malaysisk
  • Norsk (bokmål)
  • Polsk
  • Portugisisk (Portugal)
  • Portugisisk (Brasilien)
  • Russisk
  • Slovensk
  • Spansk
  • Svensk
  • Tyrkisk
  • Ukrainsk
Vælg, hvor ofte formler skal beregnes

Når en værdi i et regneark ændres, kan ændringen automatisk udløse en genberegning.

Hvis celle A1 = 5, og ingen andre faner, celler eller formel henviser til A1, foretages der ingen genberegning, når du ændrer værdien i A1 fra 5 til 7.

Men hvis andre faner, celler eller formler henviser til A1, bliver en genberegning automatisk udløst, når du ændrer A1. Eksempel: B1 indeholder formlen =A1+10.

Nogle funktioner skal have specifikke indstillinger for, hvor ofte vi vil udløse en genberegning. Det gælder f.eks. flygtige funktioner som I DAG, NU, SLUMP og SLUMPMELLEM, da disse værdier naturligt ændrer sig hele tiden. I DAG ændrer sig hver dag, NU ændrer sig hvert sekund og SLUMP og SLUMPMELLEM, ændrer sig med uendeligt små mellemrum.

Dette kan medføre, at regnearket slet ikke fungerer. Sådan vælger du, hvor ofte formler skal beregnes:

1. Åbn et regneark i Google Sheets på din computer.
  2. Klik på Fil og så Indstillinger og så Beregning.
  3. Angiv indstillinger for:
    • Genberegning: Angiver, hvor ofte bestemte formler opdateres.
    • Iterativ beregning: Angiver, hvor mange gange en formel med en cirkulær reference kan forekomme.
  4. Klik på Gem indstillinger.

Funktioner, der henter data uden for regnearket, genberegner med følgende tidsintervaller:

• ImportRange: 30 minutter
  • ImportHtml, ImportFeed, ImportData, ImportXml: 1 time
  • GoogleFinance: Kan være op til 20 minutter forsinket
true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.