Automatisch een serie of lijst maken

Je kunt automatisch aanvullen gebruiken om een reeks cijfers, letters of datums te maken in Google Spreadsheets.

Automatisch invullen gebruiken om een reeks te voltooien

1. Open een spreadsheet in Google Spreadsheets op je computer.
  2. Geef in een kolom of rij je tekst, cijfers of datums op in ten minste twee aangrenzende cellen.
  3. Markeer de cellen. In de rechterbenedenhoek wordt een klein blauw vak weergegeven.
  4. Sleep het blauwe vak elk gewenst aantal cellen omlaag of opzij.
    • Als de cellen een reeks datums of cijfers vormen, wordt de reeks voortgezet in de geselecteerde cellen.
    • Als de cellen geen reeks datums of cijfers vormen, wordt de lijst met waarden herhaald in de geselecteerde cellen.

Tip: Je ziet mogelijk suggesties van 'Automatisch invullen' met een voorbeeld van de waarden. Druk op Command en dan Enter als je de suggestie wilt accepteren.

Suggesties voor automatisch invullen uitschakelen

1. Open op je computer een spreadsheet in Google Spreadsheets.

2. Klik bovenaan op Extra en dan Automatisch aanvullen.

3. Deselecteer Automatisch aanvullen inschakelen.

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.