Kontrollera stavning och grammatik i Google Dokument

Vill du ha avancerade Google Workspace-funktioner för företaget?

Prova Google Workspace i dag!

Du kan kontrollera stavning och grammatik i Google Dokument och sedan godkänna eller ignorera ändringarna. Förslagen baseras på din text och representerar inte Googles åsikter.

Stavnings- och grammatikförslag finns på engelska, spanska, franska, portugisiska, tyska och italienska.

Kontrollera stavning

Kontrollera stavningen och godkänn eller ignorera ändringarna.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Klicka på Stavningskontroll Stavningskontroll högst upp till vänster. En ruta öppnas i det övre högra hörnet.
    • Klicka på Ändra om du vill ändra till en föreslagen stavning.
    • Om du vill använda den föreslagna stavningen för hela dokumentet klickar du på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Ändra följt av Ändra alla.
    • Klicka på Ignorera om du vill ignorera ett förslag.
    • Om du vill ignorera alla förekomster av ordet klickar du på nedåtpilen Nedåtpil bredvid Ignorera följt av Ignorera alla.
Lägga till ett ord i ordlistan

Du kan lägga till ord i ordlistan så att Dokument inte markerar dem som felstavade.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Klicka på Stavningskontroll längst upp till vänster Stavningskontroll. En ruta öppnas i det övre högra hörnet.
  3. Klicka på Lägg till i ordlista om du vill lägga till ett ord som visas i stavningskontrollen i ordlistan.
Ta bort ett ord från ordlistan

Du kan ta bort ett ord som du har lagt till i ordlistan.

1. Öppna ett dokument i Google Dokument.
  2. Högerklicka på ordet.
  3. Välj Ta bort från personlig ordlista.