Sjekk rettskriving og grammatikk i Google Dokumenter

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan sjekke rettskriving og grammatikk i Google Dokumenter og deretter godta eller ignorere rettingene. Forslagene er basert på teksten din og representerer ikke Googles synspunkter.

Stave- og grammatikkforslag er tilgjengelig på engelsk, spansk, fransk, tysk, portugisisk og italiensk.

Sjekk rettskriving

Sjekk rettskrivingen, og godta eller ignorer rettelsene.

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. Klikk på Stavekontroll Stavekontroll øverst til venstre. En boks åpnes øverst til høyre.
    • Klikk på Endre for å bruke en foreslått stavemåte.
    • Hvis du vil bruke den foreslåtte stavemåten i hele dokumentet, klikker du på nedoverpilen ved siden av Endre Nedoverpil etterfulgt av Endre alle.
    • For å ignorere et forslag, klikk på Ignorer.
    • Hvis du vil ignorere alle forekomstene av ordet, klikker du på nedoverpilen ved siden av Ignorer Nedoverpil etterfulgt av Ignorer alle.​
Legg til ord i ordlister

Legg til ord i ordlisten, slik at Dokumenter ikke identifiserer dem som feilstavet.

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. Klikk på Stavekontroll Stavekontroll øverst til venstre. En boks åpnes øverst til høyre.
  3. Hvis du vil legge til et ord som vises i stavekontrollen, i ordboken, klikker du på Legg til i ordlisten.
Fjern ord fra ordlister

Du kan fjerne ord du har lagt til i ordlisten din.

1. Åpne dokumentet i Google Dokumenter.
  2. Høyreklikk på ordet.
  3. Velg Fjern fra den personlige ordlisten din.