Sjekk rettskriving og grammatikk i Google Dokumenter

Vil du ha avanserte Google Workspace-funksjoner for bedriften din?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan sjekke rettskriving og grammatikk i Google Dokumenter og deretter godta eller ignorere rettingene. Forslagene er basert på teksten din og representerer ikke Googles synspunkter.

Stave- og grammatikkforslag er tilgjengelig på engelsk, spansk, fransk, tysk, portugisisk og italiensk.

Sjekk rettskriving

Sjekk rettskrivingen, og godta eller ignorer rettelsene.

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. Klikk på Stavekontroll Stavekontroll øverst til venstre. En boks åpnes øverst til høyre.
    • Klikk på Endre for å bruke en foreslått stavemåte.
    • Hvis du vil bruke den foreslåtte stavemåten i hele dokumentet, klikker du på nedoverpilen ved siden av Endre Nedoverpil etterfulgt av Endre alle.
    • For å ignorere et forslag, klikk på Ignorer.
    • Hvis du vil ignorere alle forekomstene av ordet, klikker du på nedoverpilen ved siden av Ignorer Nedoverpil etterfulgt av Ignorer alle.​
Legg til ord i ordlister

Legg til ord i ordlisten, slik at Dokumenter ikke identifiserer dem som feilstavet.

1. Åpne et dokument i Google Dokumenter.
  2. Klikk på Stavekontroll Stavekontroll øverst til venstre. En boks åpnes øverst til høyre.
  3. Hvis du vil legge til et ord som vises i stavekontrollen, i ordboken, klikker du på Legg til i ordlisten.
Fjern ord fra ordlister

Du kan fjerne ord du har lagt til i ordlisten din.

1. Åpne dokumentet i Google Dokumenter.
  2. Høyreklikk på ordet.
  3. Velg Fjern fra den personlige ordlisten din.

Relaterte artikler

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.