Spelling en grammatica controleren in Google Documenten

Wilt u geavanceerde Google Workspace-functies voor uw bedrijf?

Probeer Google Workspace vandaag nog.

Je kunt de spelling en grammatica controleren in Google Documenten en eventuele correcties accepteren of negeren. Suggesties zijn gebaseerd op je tekst en vertegenwoordigen niet de mening van Google.

De spelling in een document controleren

1. Open de Google Documenten-app Documenten.
  2. Open een document.
  3. Tik op Bewerken Bewerken.
  4. Tik rechtsboven op Meer Meer en dan Spellingcontrole.
  5. Bekijk de spellingsuggesties die onderaan worden weergegeven:
    • Tik op Wijzigen als je een voorgestelde spelling wilt gebruiken.
    • Tik op Negeren als je een suggestie wilt negeren.
    • Tik op Meer Meer en dan Alles wijzigen als je de suggestie in het hele document wilt gebruiken.
    • Tik op Meer Meer en dan Alles negeren als je alle instanties van het woord wilt negeren.
  6. Tik op Sluiten Sluiten om de spellingcontrole te verbergen.

Opmerking: Autocorrectie is alleen beschikbaar op desktops.

Gerelateerde artikelen

true
Informatiecentrum bezoeken

Gebruik je Google-producten, zoals Google Documenten, op het werk of op school? Misschien zijn onze tips, trainingen en templates dan wel wat voor jou. Leer werken met Office-bestanden zonder Office te installeren, creëer dynamische projectplannen en teamagenda's, breng je inbox automatisch op orde en nog veel meer.