Oikeinkirjoituksen ja kieliopin tarkistaminen Google Docsissa

Haluatko Google Workspace ‑lisäominaisuudet käyttöön yritykselle?

Kokeile Google Workspacea

Voit tarkistaa oikeinkirjoituksen ja kieliopin Google Docsissa ja sitten hyväksyä tai hylätä korjaukset. Ehdotukset perustuvat tekstiin, eivätkä ne edusta Googlen näkemyksiä.

Oikeinkirjoitus- ja kielioppiehdotukset ovat saatavilla englanniksi, espanjaksi, ranskaksi, saksaksi, portugaliksi ja italiaksi.

Oikeinkirjoituksen tarkistaminen

Tarkista oikeinkirjoitus ja hyväksy tai hylkää ehdotukset sen jälkeen.

1. Avaa dokumentti Google Docsissa.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Oikeinkirjoituksen tarkistus Oikeinkirjoituksen tarkistus. Oikeaan yläkulmaan avautuu ruutu.
    • Voit käyttää ehdotettua kirjoitusasua valitsemalla Muuta.
    • Jos haluat käyttää ehdotettua kirjoitusasua koko dokumentissa, klikkaa Muuta-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Muuta kaikki.
    • Jos haluat hylätä ehdotuksen, valitse Ohita.
    • Jos haluat ohittaa sanan kaikki esiintymät, klikkaa Ohita-kohdan vieressä olevaa alanuolta Alanuoli ja sitten Ohita kaikki.​
Sanan lisääminen omaan sanakirjaan

Kun lisäät sanan sanakirjaan, Docs ei enää luule sen olevan virheellisesti kirjoitettu.

1. Avaa dokumentti Google Docsissa.
  2. Valitse vasemmasta yläkulmasta Oikeinkirjoituksen tarkistus Oikeinkirjoituksen tarkistus. Oikeaan yläkulmaan avautuu ruutu.
  3. Voit lisätä oikeinkirjoituksen tarkistuksessa näkyvän sanan sanakirjaan valitsemalla Lisää sanakirjaan.
Sanan poistaminen sanakirjasta

Voit poistaa sanakirjaan lisättyjä sanoja.

1. Avaa dokumentti Google Docsissa.
  2. Klikkaa sanaa hiiren kakkospainikkeella.
  3. Valitse Poista omasta sanakirjasta.

Muita artikkeleita