Tjek din stavning og grammatik i Google Docs

Vil du gerne have adgang til avancerede Google Workspace-funktioner i din virksomhed?

Prøv Google Workspace i dag.

Du kan tjekke stavning og grammatik i Google Docs og derefter acceptere eller ignorere rettelserne. Forslagene er baseret på din tekst og repræsenterer ikke Googles holdninger.

Stave- og grammatikforslag er tilgængelige på engelsk, spansk, fransk, tysk, portugisisk og italiensk.

Tjek stavning

Tjek stavning, og vælg derefter, om du vil acceptere eller ignorere rettelserne.

1. Åbn et dokument i Google Docs.
  2. Klik på Stavekontrol Stavekontrol øverst til venstre. Der åbnes en dialogboks øverst til højre.
    • Hvis du vil bruge et staveforslag, skal du klikke på Ret.
    • Hvis du vil bruge staveforslaget i hele dokumentet, skal du ud for Ret klikke på den nedadvendte pil Nedadvendt pil og så Erstat alle.
    • Hvis du vil ignorere et forslag, skal du klikke på Ignorer.
    • Hvis du vil ignorere alle forekomster af ordet, skal du ud for Ignorer klikke på den nedadvendte pil Nedadvendt pil og så Ignorer alle.​
Føj et ord til din ordbog

Føj ord til ordbogen, så Docs ikke identificerer dem som stavet forkert.

1. Åbn et dokument i Google Docs.
  2. Klik på Stavekontrol Stavekontrol øverst til venstre. Der åbnes nu en dialogboks øverst til højre.
  3. Hvis du vil føje et ord, der vises i stavekontrollen, til ordbogen, skal du klikke på Føj til ordbog.
Fjern et ord fra din ordbog

Du kan fjerne et ord, som du har føjet til din ordbog.

1. Åbn dokumentet i Google Docs.
  2. Højreklik på ordet.
  3. Vælg Fjern fra personlig ordbog.

Relaterede artikler

true
Visit the Learning Center

Using Google products, like Google Docs, at work or school? Try powerful tips, tutorials, and templates. Learn to work on Office files without installing Office, create dynamic project plans and team calendars, auto-organize your inbox, and more.